Erdal Beşikçioğlu’ndan ‘Behzat Ç.’ davası

Behzat Ç.'nin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, Los Gatos Turkey Yayın Hizmetleri A.Ş.’ye kendisinin izni olmadan diziyi Netflix üzerinden yayınladığı için 160 bin liralık dava açtı. Beşikçiloğlu'nun avukatları müvekkillerinin, maddi ve manevi zararı giderilmesini talep etti.

Kültür Sanat 1 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Bir Ankara polisiyesi, ‘Behzat Ç.’ davalık oldu. Dizide başrole hayat veren Erdal Beşikçioğlu, Los Gatos Turkey Yayın Hizmetleri A.Ş.’ye 160 bin liralık tazminat davası açtı. Davanın nedeni ise dizinin 200’den fazla ülkede kendisinden izin alınmadan yayınlanması. Türk televizyon tarihin en sevilen yapımlarından biri olan ‘Behzat Ç.’ dizisi Netflix üzerinden dünya genelindeki tüm kullanıcıların erişimine açık.Ünlü oyuncu, dizisinin platformda izinsiz yer aldığını savunuyor.

Hürriyet gazetesinden Özge Eğrikar’ın haberine göre, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava hakkında konuşan Erdal Beşikçioğlu’nun avukatları Ergin Akçay ile Levent Polat “Erdal Beşikçioğlu, dizinin sadece televizyon kanalında yayınlanmasına izin vermişti. Müvekkilin, maddi ve manevi zararı giderilmelidir” dedi.

Behzat Ç. izni Netflix’i kapsamıyor

Erdal Beşikçioğlu, başrolünde yer aldığı ‘Behzat Ç’ dizisinin sadece televizyon kanallarında yayınlaması için izin verdiğini belirti. Dijital platformlardaki gösterimler için kendisinden izin alınmamasını gerekçe göstererek davayı açmıştı. İlk bölümü 2010 yılında Star TV’de yayınlanan polisiye dizinin yönetmenliğini de Serdar Akar üstleniyordu.

‘Behzat Ç.’ dizisinin kadrosunda Erdal Beşikçioğlu’nun yanı sıra Canan Ergüder, Nejat İşler, Zafer Algöz, Güven Kıraç, Mine Tugay, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Seda Bakan, Berke Üzrek, Hakan Hatipoğlu, Ege Aydan ve Aslı Tandoğan yer alıyor. Dizinin bir devamı olan ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikâyesi’nin ilk sezonu sadece Blu TV’de yayında. İkinci sezonu ise yakında yine Blu TV’de izleyiciyle buluşacak.

10Haber iki ay önce duyurmuştu, 'The Idol'ın fişi dün resmen çekildi10Haber iki ay önce duyurmuştu, ‘The Idol’ın fişi dün resmen çekildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.