10Haber iki ay önce duyurmuştu, ‘The Idol’ın fişi dün resmen çekildi

Yılın en tartışmalı dizisi 'The Idol'ın final yaptığını iki ay önce 10Haber'de duyurmuştuk. Sam Levinson, dizinin devamının gelmeyeceğini haziran aynın sonunda duyurmuştu. Türkiye'de sadece Blu TV'de yayınlanan ve çok tartışılan dizinin bu erken vedası dün HBO tarafından da resmen açıklandı.

Kültür Sanat 30 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
'The Idol' dizisinin yıldızları The Weeknd nam-ı diğer Abel Tesfaye ile Lily Rose Depp

Başrollerini Lily Rose Depp ve Abel Tesfaye nam-ı diğer The Weeknd’in paylaştığı HBO dizisi ‘The Idol’ daha yayınlanmadan tartışma konusu olmuştu. Türkiye’de Blu TV’de ekranlara gelen HBO yapımı dizi, cesur sahneleriyle her hafta basında gündem olmayı başarmıştı. Lakin zaman zaman da eleştiriler aldı ve dizi beşinci bölümüyle finalini yaptı.

Yine Blu TV’de yayınlanan ‘Euphoria’ dizisinden de tanıdığımız yapımcı Sam Levinson’ın yapımcılığını üstlendiği dizisinin devamının gelmeyeceğini 10Haber‘de iki ay önce duyurmuştuk. Levinson’ın kararı yaklaşık iki ay sonra başta The Guardian olma üzere Türk basınında da gündem oldu.

‘The Idol’ eleştirilerin odağında

Lily Rose Depp’in canlandırdığı ve kariyer basamaklarını hızla yükselen genç bir müzisyenin hikâyesini anlatan ‘The Idol’, eğlence dünyasının çarpıklıklarını tıpkı ‘Euphoria’ gibi göz önüne getiriyordu. Dizi, ilk duyurulduğunda altı bölüm olacağı açıklanmıştı. Ancak, dizi yayınlanmaya başlandıktan sonra, yapımcı Sam Levinson, dizinin beşinci bölüm itibarıyla finalini yapacağını duyurmuştu. Ünlü yapımcı bu karar değişikliği için herhangi bir neden açıklamamıştı. Ancak başta The Guardian olmak üzere yurt dışında pek çok basın kuruluşu dizinin erken vedasını tartışmaya açtı.

Diziyi Gaspar Noe’nin ‘Love’ filmiyle kıyaslayan gazete, ‘The Idol’ü bu açıdan duygusuz bulduğunu ifade etmişti. Cinsellik dozu yüksek sahneleri de hatırlatan The Guardian, bu görüntülerin Hollywood’un iç dünyasına yansıtma konusunda yeterli olmadığı görüşünde.

‘The Idol’ yayınlanmaya başladığı ilk bölümden itibaren başrol oyuncusu Lily Rose Depp ve rol arkadaşı Abel Tesfaye, sevişme sahneleri nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Kendisine yöneltilen sorular üzerine de Lily Rose Depp’in babası Johhny Depp, kızını savunmuş ve ona desteğini açıklamıştı.

Venedik Film Festivali 80 yaşındaVenedik Film Festivali 80 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.