Otele girişte ‘milliyet farkı’ parası aldılar, sonra da özür dilediler

Limak Holding kuruluşlarından Antalya Limak Lara Hotel yabancı siteden rezervasyon yaptıran müşterinin Türk olduğunu kapıda fark edince 120 Euro ‘milliyet farkı’ aldı. Olay büyüyünce de özür dileyip ‘yanlış oldu' dedi.

Ekonomi 28 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Türk vatandaşlarının Antalya Limak Lara Hotel'e yabancı sitelerden rezervasyon yapıp gitmeleri durumunda "milliyet farkı" sürpriziyle karşılaşmaları mümkün.

Artık pek çok Türk vatandaşı, kendi ülkelerinde tatil yaparken yabancı turistler kadar para ödeyebilmek için binbir yol deniyor. Türkiye’den rezervasyon yapılınca otellerin daha yüksek fiyat verdiğini tespit eden bir Türk vatandaşı yabancı bir internet sitesinden rezervasyon yaptı. Daha uygun fiyata rezervasyon yapan Türk kalacağı Antalya Limak Lara Hotel’e gittiğinde karşılaştığı tavır ve uygulama nedeniyle şok oldu.

Yabancı internet sitesinden rezervasyon yaptırdıktan sonra otele girişte Türk vatandaşı olduğu anlaşılan kişiye ‘milliyet farkı’ faturası çıkartıldı.

Limak Lara Hotel yetkilileri giriş yapmak için geldiğinde rezervasyon yapanın Türk olduğunu anlayınca kendisinden 120 Euro (4 bin 178 lira) fazla ücret aldı. Otel yönetimi girişte aldıkları fazla parayı da “Milliyet farkı karşılığı tahsil edildi” açıklamasıyla faturaya işledi.

Olayın gün içinde gazetelerde haber olması ve sosyal medyada yayılması üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı bir açıklama yaparak otele soruşturma açıldığını ve ceza kesileceğini duyurdu.

Limak: Ayrımcı tutum ve davranış söz konusu olamaz

Olayla ilgili olarak oteli bünyesinde barındıran Limak Intenational Hotels @ Resorts’tan da konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.  Açıklamada öncelikle yanlış anlaşılmalara neden olan “milliyet farkı” ifadesi nedeniyle özür dilendikten sonra şu  görüşlere yer verildi:

“Bugün medyada yer alan Limak Lara Otel ile ilgili bir haber nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Hepimizi derinden üzen, teyit edilmemiş bilgilere dayalı içeriklerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.

Öncelikle yanlış anlaşılmalara sebep olan ‘milliyet farkı’ ifadesi nedeniyle kamuoyundan samimiyetle özür diliyoruz. Amacını aşan bu ifadenin dikkatsizlik nedeniyle ve hassasiyetler öngörülemeden kullanılması hepimizi derinden üzmüştür.

Hizmet verdiğimiz alanda eşitlik kavramına aykırı herhangi bir ayrımcı tutum ve davranış söz konusu olamaz.

Habere konu olan yanıltıcı rezervasyon 14 Nisan 2024 tarihinde İngiltere üzerinden bir web sitesinden Türkiye’den iki kişi adına yapılmıştır. Misafirlerimiz otele geldiklerinde bir kişinin Romanya vatandaşı olduğu, rezervasyonun Türkiye’den yapılmış gibi gösterildiği, yanlış bilgi beyan edildiği anlaşılmıştır. Bunun üzerine fiyat farkı oluştuğu misafirlerimize aktarılmıştır. Bölgesel ve dönemsel kampanyalar nedeniyle bu tür fiyat farkları oluşabilmektedir.

Konu bu nedenle ortaya çıkan fiyat farkı iken tutarın ‘milliyet farkı’ olarak yansıması olayın kapsamını değiştirmiştir.

Yanlış anlaşılan ifade nedeniyle en içten özürlerimizi tekrarlıyor, konuyu kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Saygılarımızla”

Turizmciler bu yıl bayram üstüne bayram yapacakTurizmciler bu yıl bayram üstüne bayram yapacak

Bakan Ersoy turizmde çıtayı yükseltip 2028 hedefini 100 milyar dolar yaptıBakan Ersoy turizmde çıtayı yükseltip 2028 hedefini 100 milyar dolar yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.