Bakanlıktan 476 tiyatroya 55 milyon lira destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2023-2024 sanat sezonunda 476 tiyatroya toplam 55 milyon lira destek verecek. Bir önceki sezon 441 projeye toplam 32 milyon lira destek verilmişti. Destek almaya hak kazanan özel tiyatrolar Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesinden duyurulacak.

Kültür Sanat 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu başkanlığında, Bakanlığa bağlı sanat kurumlarının genel müdürleri ve komisyon üyelerinin katılımıyla “Özel Tiyatrolara Maddi Destek Değerlendirme Komisyonu” toplantısı düzenlendi. Özel tiyatroların yardımlardan yararlanmak üzere 2023-2024 sanat sezonu için yapılan başvuruları değerlendiren komisyon destek alacak projeleri belirledi.

Özel Tiyatrolara Maddi Destek Değerlendirme Komisyonu’nun değerlendirmesi sonucu 77 geleneksel tiyatro, 95 çocuk oyunu tiyatrosu ve 304 profesyonel olmak üzere 476 tiyatroya toplam 55 milyon lira destekte bulunulacak. ozeltiyatrolar.kultur.gov.tr adresine yapılan başvurular komisyon tarafından değerlendirildi. Bakanlığın maddi destek sağladığı özel tiyatrolara Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yakında duyurulacak.

Onu izleyenler nadir görülen bir sanat olayına tanıklık ediyor: Hofesh Shechter huzurlarınızdaOnu izleyenler nadir görülen bir sanat olayına tanıklık ediyor: Hofesh Shechter huzurlarınızda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.