Bakan Ersoy turizmde çıtayı yükseltip 2028 hedefini 100 milyar dolar yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 2028’de turist sayısında dünyada ilk üç sırada yer alarak 100 milyar dolar gelir hedeflediklerini söyledi. Türkiye 2024'te 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir hedefliyor.

Ekonomi 18 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Ersoy 2024 yılına umutla baktıklarını anlatarak, "60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar hedefimiz var" ded.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki Turizm ve Otel İşletmecileriyle Sektör Değerlendirme Toplantısı’nda geçen yıl turizmde 56,7 milyon ziyaretçi ve 54,3 milyar dolarla sektör olarak Türkiye tarihinin en iyi rakamlarını elde ettiklerini açıkladı. Bu sonuçta Antalya ve Alanya’nın pastadaki payının büyük olduğunu ifade eden Ersoy Antalya’nın geçen yıl 16 milyon turisti ağırlayarak en yüksek geliri elde ettiğini belirtti.

Ersoy 2024 yılına umutla baktıklarını anlatarak “60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar hedefimiz var. Antalya’nın da 17,5 milyona  ulaşacağını tahmin ediyoruz. El birliğiyle çalışarak sektör olarak bu hedeflere ulaşacağız” dedi.

Hedeflere ulaşmak için birçok etkinliği paralel götürmek, birçok hamleyi önceden görüp atmak gerektiğinin altını çizen Ersoy dünyada turizm sektöründe lider konumda olmak için orta ve uzun vadeli projeleri hazırlamak ve bunları harfiyen uygulamak gerektiğini belirtti.

Turizm Bakanıyla turizm acentaları büyük bir kavga içindeTurizm Bakanıyla turizm acentaları büyük bir kavga içinde

‘Dünyada dördüncü sıraya kadar geldik’

Bakan Ersoy 2018’de belirledikleri orta ve uzun vadeli yol haritasındaki hedeflere tek tek yaklaştıklarını anlatarak “Eksiklerimizin başındaki tanıtımdı. Bunu Turizm Geliştirme Ajansıyla 2019 yılında yoluna soktuk. Türkiye şu anda dünyada en iyi, en yoğun şekilde tanıtım yapan turizm ülkesi. Bunun sonuçlarını da aldık. Çok hızlı şekilde basamaklarda yukarı çıktık. 2022 yılında pandemiyi iyi yönettiğimiz için dünyada en çok turistle dördüncü sıraya kadar geldik. Şimdi bu sene inşallah sıramızı koruyacağız. Hedefimiz burada kalmak değil. 2028’e kadar üçüncülüğe ulaşmak. Gelir hedefimiz de çok büyük. 2028’de 100 milyar dolar hedefimiz var. Bunu da aşama aşama bütün planları zamanda ve adımları yerinde atarak gerçekleştireceğiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin 2024’teki itici gücü turizm sektörü olacakTürkiye ekonomisinin 2024’teki itici gücü turizm sektörü olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.