Benim 20. Yüzyılım

BENİM 20. YÜZYILIM / MY TWENTIETH CENTURY

Yönetmen: Ildikó Enyedi
Oyuncular: Dorota Segda, Oleg Jankovski, Péter Andorai, Gábor Máté, Paulus Manker
MACARİSTAN, BATI ALMANYA, KÜBA / 1989 / DCP / Siyah-Beyaz / 104’ / Macarca; Türkçe, İngilizce altyazılı

Ödülleri: 1989 Cannes En İyi İlk Film /1989 Edinburgh Jüri Ödülü /1989 Las Vegas Jüri Özel Ödülü, En İyi Görüntü / 1990 Macar Film Haftası Yabancı Eleştirmenler Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Görüntü / 1990 The New York Times Yılın En İyi 10 Filmi

Film tarihi ve insan ilişkilerini mercek altına alan film, Edison’un ilk ampulünü yaktığı anda doğan iki kız kardeşin hikayesini anlatır. Kardeşler bir yazı tura atışıyla birbirlerinden ayrılır ve yıllar sonra yeniden buluşurlar. Ayrı kaldıkları yıllarda çok farklı yollar izledikleri çok belidir: Biri dünyevi arzularını tatmin etmek için erkekleri kullanan fettan bir kadın, diğeriyse anarşist idealler peşinde koşan devrimci bir feministe dönüşmüştür.

Pinhole geçişleri, anlatıcı olarak gökyüzündeki yıldızları ve siyah-beyaz görüntüleriyle ‘Benim 20. Yüzyılım’, baş döndürücü bir hızla ilerleyen tarihi bir masal, modernist bir fabl, sıra dışı, sınırsız bir bilimkurgu; tuhaf, erotik ve eğlenceli bir Avrupa rüyası.

* Bu film Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi ve Macaristan Milli Film Enstitüsü katkılarıyla gösterilmektedir.

Tarih Seans Salon Bilet
26-04-2024 13:30 Sinematek/Sinema Evi Bilet Al
28-04-2024 11:00 Cinewam City's 3 Bilet Al