‘Son Hasat’ şimdi de Pekin’de

Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu'nun dünya prömiyerini Toronto'da yapan filmi 'Son Hasat' şimdi de Pekin'de. Film 14. Beijing International Film Festivali’nde yarışıyor. Yönetmen ve başrol Hilmi Ahıska'nın da katıldığı gösterime yoğun ilgi vardı.

Kültür Sanat 29 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
'Son Hasat' Dünya prömiyerini 48. Toronto Film Festivali’nde yaptı.

Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu’nun ‘Son Hasat’ adlı filmi İstanbul ve Toronto maceralarının ardından Pekin’de. Dünya prömiyerini 48. Toronto Film Festivali’nde, Türkiye prömiyerini ise 43. İstanbul Film Festivali’nde yapan film, 14. Beijing International Film Festivali’nde yarışıyor.

Jüri Başkanlığını Emir Kusturica’nın yaptığı 14. Beijing International Film Festivali’nde yarışan filme yoğun ilgi vardı. Gösterim sonrası izleyenlerin alkışları eşliğinde sahneye çıkan yönetmen Cemil Ağacıkoğlu ile başrol oyuncusu Hilmi Ahıska soruları yanıtladı. Çin’in başkenti Beijing’de yapılan festivalin yarışma bölümüne bu yıl 118 ülkeden 1.509 film başvurdu. 15 film Tiantan Ödülü için seçildi.

Gösterim sonrası izleyenlerin alkışları eşliğinde sahneye çıkan yönetmen Cemil Ağacıkoğlu ile başrol oyuncusu Hilmi Ahıska soruları yanıtladılar.

Yapımcılığını Sezgi Üstün San ile Özlem Özçelik’in üstlendiği ve çekimleri Afyon’da yapılan film küçük bir Anadolu kasabasında yaşayan ve geçimini kamış hasadıyla sağlayan Ali’nin yerel çetelerin zulmüne karşı mücadelesini anlatıyor. Filmde Hilmi Ahıska, Sevgi Temel, Gökhan Yıkılkan, Erdem Şenocak, Elif Arman ve Ercan Kesal oynuyor.

Fotoğrafçı kökenli olan Cemil Ağacıklıoğlu sinemaya kısa filmlerle adım attı. İlk uzun metrajlı filmi ‘Eylül’den sonra ‘Özür Dilerim’, ‘Tarla’ ve ‘Kafes filmlerini çekti.

'Son Hasat', Toronto'da dünya prömiyerini yapacak‘Son Hasat’, Toronto’da dünya prömiyerini yapacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.