Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti

Gazeteci Celal Başlangıç bir süredir kanser tedavisi gördüğü Almanya'nın Köln kentindeki üniversite hastanesinde hayatını kaybetti.

Gündem 3 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Celal Başlangıç bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Gelişmeyi Başlangıç’la uzun süre birlikte çalışmış gazeteci Kemal Göktaş duyurdu: ”Bu hayatta tanımaktan, birlikte yol yürümekten en çok onur duyduğum, gazeteciliğin yüz akı, ustam, sevgili ağabeyim, gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti. Çok üzgünüm.”

1956 yılında İstanbul’da doğan Başlangıç, gazeteciliğe 1975’te üniversiteyi de okuduğu kent olan İzmir’deki Ege Ekspres’te başladı. Daha sonra Demokrat İzmir ve Politika gazetelerinde çalıştı. 1981-1994 arasında Cumhuriyet’te bölge temsilciliği, iç politika şefliği, yazıişleri müdürlüğü dahil birçok görevde bulundu. Başlangıç, bu gazetede Güneydoğu’daki hak ihlallerine karşı yazdığı haberlerle tanındı. 1995’te ise Evrensel gazetesinin kurucu genel yayın müdürü oldu. Kurulduğundan bu yana uzun süre Radikal’de yazdı.

T24, Gazete Duvar, Bianet gibi internet sitelerinde yazan Başlangıç Artı TV’nin de kurucu genel yayın yönetmenliğini yaptı. Çok sayıda gazetecilik ödülü sahibi olan Başlangıç’ın yazdığı altı kitap var.

Usta gazeteci, haberleri nedeniyle hakkında açılan davalardan dolayı Türkiye’ye dönemiyordu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.