Tuzla’da TIR’a yüklü 400 çuval kara kıllı midye ele geçirildi

İstanbul Tuzla'da uzmanların insan sağlığına zararlı olduğunu açıkladığı kara kıllı midye için operasyon düzenledi. 400 çuval içinde yakalanan midyeler denize bırakıldı.

Çevre 5 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Tuzla'da yakalanan midye dolu çuvallar.

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki bir TIR’ı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü takibe aldı. Şifa Mahallesi’ne gelen TIR’a operasyon düzenlendi. Operasyonda ‘Kara Kıllı Midye’ diye tabir edilen midyeler 400 çuval içinde ele geçirildi. Bunlar toplamda 8 ton ağırlığındaydı. Midyeler, canlılığını sürdürebilmesi ve doğal yaşama kazandırılabilmesi için tekrar denize döküldü. TIR şoförü S.G. gözaltına alındı. Yapılan operasyonun tek seferde en fazla midye ele geçirme özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili yakalanan S.G. isimli TIR şoförü hakkında, “Kaçak yolla avlanılan deniz canlısını perakende satanlara nakledenler” maddesi uyarınca 26 bin 242 lira ceza kesildi.

Kara kıllı midye ‘karadiken’ olarak da adlandırılıyor.

Kara kıllı midyeler restoranlarda işlenerek de servis ediliyor ama esas olarak sokak satıcılarının tezgahlarında yer buluyor. Ticari değeri nedeniyle avcılığı yapılan bu midyelerin toplanması aslında İstanbul genelinde yasak. Eşek adası çevresinde ruhsatlı avcılığına izin verilen bu midyeler boğaz dahil İstanbul sahillerinin her noktasında toplanıyor. Ancak avcıların seçtikleri liman ve iskelelerde yetişen midyeler ağır metal taşıma riski nedeniyle insan sağlığı açısından da ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Midyeci Ahmet karşısına dükkan açtı, boşandığı eşi isyan ettiMidyeci Ahmet karşısına dükkan açtı, boşandığı eşi isyan etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.