Seçil Erzan için istenen ceza her gün artıyor: 295 yıla yükseldi

Milyonlarca dolarlık dolandırıcılıktan yargılanan Seçil Erzan hakkında bir yeni iddianame hazırlandı ve istenen hapis cezası 295 yıla çıktı. Davaya yeni dahil olan şikayetçi Erzan'ın parasını almak için banka logolu araçla geldiğini anlattı.

Gündem 8 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da olduğu toplam 27 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan hakkında yeni gelişme var.

Önceki gün Erzan hakkında istenen ceza iki yeni iddianamenin eklenmesiyle artmıştı. Dün yeni bir şikayetçiyle dosyaya bir iddianame daha eklendi.

Erzan Kapalıçarşı’dan parayı almaya bankanın logolu aracıyla gelmiş

İstanbul başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Cüneyt Demir yeni şikayetçi olarak yer aldı. Cüneyt Demir banka müdür Erzan’ın kendisine ünlü futbolcularında içinde olduğu bir fondan bahsettiğini, yüksek karı olduğunu ve parasını bu fona yatıracağını söylediğini anlattı.

Demir ifadesinde Seçil Erzan’ın kendisine arkadaşı vasıtasıyla ulaştığını, Çorlu’da hesap açmak yerine İstanbul’da müdürü olduğu şubede hesap açması için ikna ettiğini anlattı. Demir yaklaşık 2 milyon 900 bin lira civarında parasını dövize çevirerek 150 bin doları Erzan’a Kapalıçarşı yakınlarında elden teslim ettiğini anlattı. Erzan’ın yanında Denizbank logolu bir araçla geldiğini aktaran Cüneyt Demir herhangi bir belge almadığını söyledi.

Parasını geri isteyenleri oyalamış

Demir durumdan şüphelendiğini ve parasını gerisi istediğinde Erzan’ın parasını fona yatırdığını ve fondan çıkarmak için sürekli ileri tarihli kısa tarihler verdiğini vurguladı. Erzan’ın sürekli kendisini oyaladığını en sonunda ise Nisan 2023 tarihinde bankaya gittiğinde Seçil Erzan’ın gözaltına alındığını öğrenince şikayetçi olduğunu anlattı.

İstenen ceza 295 yıla çıktı

Savcılık Erzan hakkında ‘Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında dolandırıcılık’ suçundan düzenlediği iddianameyi ana davanın görüldüğü İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme yeni iddianamelerin ana dosyayla birleştirilmesine hükmetti. Böylece 27 olan mağdur sayısı 28’e yükselirken Seçil Erzan için istenen ceza talebi de 90 yıldan 295 yıla kadar hapis istemine çıkmış oldu.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.