Tedavi masraflarını karşılayamadığı eşini öldürdü

ABD'nin Missouri eyaletinde yaşanan olayda bir adam, böbrek diyaliz tedavisi masraflarını karşılayamadığı eşini hastanede öldürdü, geri döndüğü olay yerinde tutuklandı.

Dünya 10 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Shutterstock

ABD’nin Missouri eyaletine bağlı Independence kentinde yaşayan 75 yaşındaki Ronnie Wiggs devam eden böbrek diyaliz tedavisinin masraflarını karşılayamadığını iddia ettiği karısını hastane yatağında boğarak öldürdü.

72 yaşındaki eşinin vücudunun belirli yerlerinde şiddete maruz kaldığına yönelik yaralar ve morluklar tespit edilirken Wiggs ikinci derece cinayet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcıların açıklamasına göre Wiggs eşine böbrek diyalizine devam edebilmesini sağlayacak yeni bir tıbbi cihazı alabilmesi için hastaneye kadar eşlik etmişti.

Yerel haber kaynakları da olaya ilişkin çarpıcı bilgiler verdi. Aktarılana göre yaşlı adam eşini yatakta, çığlık atmaması için ağzını ve burnunu kapatarak boğmuştu.

Savcılar Wiggs’in cinayetten sonra hastaneden ayrıldığını, ancak çalışanlar karısının cansız bedenini fark edince geri döndüğünü söyledi. Çalışanların ifadesine göre yaşlı adam olay yerinde “Ben yaptım. Onu ben öldürdüm. Onu boğdum” diye ağlamış.

Daha sonra Wiggs’in itirafını duyan personel güvenliği sağlamak için hastanedeki polis memurunu çağırdı. Adam da tutuklandı ve sorgulanmak üzere Independence Polis Merkezi’ne götürüldü.

Resim

Tedavi masraflarını karşılayamadığı eşini boğarak öldüren 75 yaşındaki Ronnie Wiggs. / Fotoğraf: Missouri Polis Departmanı

Daha önce de iki kez denemiş

Savcılığın açıklamasına göre Wiggs orada karısını nasıl öldürdüğünü anlattı ve artık ona bakamadığını ve sağlık masraflarını karşılayamadığını söyledi.

Polisteki ifadesine göre adam daha önce de karısını iki kez öldürmeye çalışmış ancak başarılı olamamış. Bir tıbbi rehabilitasyon tesisinde yaşandığı iddia edilen bu girişimlerden biri eşinin beeklenmedik bir anda uyanmasıyla yarıda kalmış.

Polise verdiği ifadede Wiggs hastanedeki diğer girişiminin de doktorların kadını birkaç monitöre bağlaması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığını anlattı.

Polis Wiggs’i Missouri yasalarına göre genellikle 10 ila 30 yıl arasında hapis cezası gerektiren bir suçtan tutukladı. Bir yargıç kefaletini 250 bin dolar olarak belirledi.

ABD’de partnerleri tarafından öldürülen kadın ve kız çocuklarının oranı erkeklere oranla beş kat daha fazla. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) araştırmasının bir parçası olarak incelenen vakalarda işlenen cinayetlerde kurbanların yaklaşık yüzde 63’ü kadın.

Yaşlı çifti döven okul müdürü hapis cezası aldı, tahliye olduYaşlı çifti döven okul müdürü hapis cezası aldı, tahliye oldu

Dünyanın yeni en yaşlı adamı: Şans eseri yaşadımDünyanın yeni en yaşlı adamı: Şans eseri yaşadım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.