Ben yolda görmeyi bir türlü başaramadım ama meğer TOGG başarıdan başarıya koşuyormuş

11 Mayıs 2024

26 Aralık 2023 günü yazdığım ‘Bana TOGG komplosunu yapan kim’ başlıklı yazımda hemen herkesin üstünde konuştuğu TOGG’u tüm çabama karşın yollarda bir türlü görmeyi başaramadığımı, bunu biz vatandaşlara yolda göstermeme komplosunu yapanın derin devlet mi yoksa başkaları mı olduğunu sorgulamıştım.

***

o yazının üstünden dört ay geçti. ben hala İstanbul yollarında tek bir Togg görmeyi başaramadım. üstelik yola çıktığımda bütün konsantrasyonumu bu arabayı görmeye odakladığım halde nedense olmadı bir türlü.

***

ilk yazımda da belirtiğim gibi insanlık tarihinin 21’inci yüzyıl başarılarının Türkiye bölümünde tarihe geçecek TOGG mucizesini özellikle benden saklamak, bana göstermemek için ciddi bir gayret, bir komplo olduğuna gerçekten de inanıyorum artık.

***

benim dışımda bu TOGG’u yollarda gören bir Allahın kulu var mı bilemiyorum ama, mantıken mutlaka olmalı, çünkü gelen son habere göre nisan ayında TOGG’un popülaritesi ülke çapında güya çok artmış.

***

Şimdi merak ediyorsanız ‘bugüne kadar kimsenin yollarda fazla göremediği bir arabanın popülaritesinin artması mümkün mü?’ diye, cevabım bu: gayet tabii ki mümkün. Türkiye’ye özgü tüm tuhaflıkları, anlamsızlıkları barındırmasına özel önem verildiği anlaşılan Türk başkanlık sisteminde makul insanlara absürt, tuhaf gelebilecek hemen her şeyin olabilmesi tabii ki mümkün. Görmeseniz de binmeseniz de, kullanmasanız da. gitmesek de görmesek de o köyü sevmek zorunda olduğumuz gibi TOGG’u da seveceksiniz, vatan haini olmamak için buna mecburuz. Başkandan TOGG sevilecek talimatı geldiğinde sistemde bu talimata uymayacak bir babayiğit olabilir mi, sanmıyorum.

***

Tabii ki başarılardan başarılara  koşan milli gururumuzun sokakta halkın gözünden bu kadar gizlenmesinin bazı yararları da var. kimse TOGG’un yolda performansını göremediğinden, hakkında ne söylenirse söylensin, örneğin hızının birkaç saniye içinde namlı yarış arabalarınınkinden daha çok arttığı veya cin çıkarma seanslarında da faydalı olduğu, hatta henüz kısmeti çıkmamış kadınlara okuyup üfleyerek koca bulduğu da söylense inanacak durumda ahali.

***

düşünsenize bahsettiğim verilere göre nisan ayında memlekette satılan her iki elektrikli otomobilden biri TOGG olmuş. o kişiler TOGG’u hangi bayiden aldıysa bana da söyleseler keşke de satın almayacak olsam bile gidip arabayı nihayet görmeyi başarsam da çok sevinsem. Umarım bu bayi cumhurbaşkanlığı külliyesinde kendisine oda tahsis edilip oradan pazarlama yapan bir AKP’li değildir. bu da olmaz demeyin, çünkü TOGG efsanesi yayılmaya başladığı ilk günden bu yana külliyeden Yiğit Bulut’un bu işe de bir şekilde el atmasını bekliyordum ben.

***

bu arada yollarda özlem dolu gözlerimle TOGG’u hiç olmazsa bir defa görme çabam nedeniyle zaten çok mükemmel durumda olmayan evliliğimiz de tamamen çökme aşamasına iyice yaklaştı.

Araba kullanmayı bilmediğimden Istanbul’da yola her çıktığımızda arabayı sürmekte olan Rana’ya yolda gördüğüm istisnanız her arabayı işaret edip bu ’TOGG mu’ diye sormamdan kadına hafakanlar bastı, ve soruyu bir daha sorarsam arabayı benim oturduğum taraftan petrol taşımakta olan bir tankere çarpıp bu eziyete son vereceğini söyledi sonunda.

Ama Togg’u görme heyecanım, bir türlü görememekten dolayı ona özlemim o kadar çok ki ben yine kendimi tutamadım ve ‘Bu mu, bu mu’ diye sormayı sürdürdüm.

sonunda beni susturmanın bir yolu olmadığını gören eşim boşanma işlemlerini başlattı. Buna pek itirazım yok da dediğim gibi araba kullanmayı bilmediğimden o olmadığı takdirde yolda Togg görme ihtimalim daha da azalacak, sadece buna üzülüyorum.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.