Bayğaralar çetesinin lideri Yunanistan’da yakalandı

Adana'da ‘Bayğaralar’ olarak bilinen suç örgütünün, kırmızı bültenle aranan lideri Ramazan Bayğara, INTERPOL ekiplerince Yunanistan’da yakalandı.

Gündem 11 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Ekim 2023’te İçişleri Bakanı Yerlikaya Bayğaralar adlı suç örgütünün çökertildiğini duyurmuştu.

Örgüt üyelerinin Adana genelinde yedi cinayet işlediği, 13 kişiyi yaraladığı, alacak verecek konularında sözde mahkeme kurduğu, maddi menfaat sağladığı, korkutmak ve haraç almak için çok sayıda iş yerini kurşunladığı, iş insanlarını alıkoyduğu, işyerlerine el koyduğu, uyuşturucu ticareti ve dolandırıcılık yaptığı tespit edilmişti.

Bayğaralar çetesine Sedat Peker aleyhine çektiği videoların ardından öldürülen Cenk Çelik suikastı sonrası da operasyon düzenlenmişti. Peker, yaptığı açıklamada suikastla bir ilişkisi olmadığını duyurmuştu.

Çetenin lideri Ramazan Bayğara, kaçtığı Yunanistan’da INTERPOL ekiplerince yakalandı.

Adana Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçundan kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan suç örgütü elebaşı Ramazan Bayğara, Yunanistan’da INTERPOL birimlerince ülkemize iade edilmek amacıyla tutuklanmıştır. Suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek olup ilimizin ve ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik hiçbir yapılaşmaya asla müsaade edilmeyecektir” denildi.

'Kafes'e onlar da girdi: Bayğaralar'ın Çakıcı ve Peker ilişkisi‘Kafes’e onlar da girdi: Bayğaralar’ın Çakıcı ve Peker ilişkisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.