Messi’den MLS’e: Ne cins kural bu?

Arjantinli süper yıldız Lionel Messi MLS'in sakatlık nedeniyle kenara gelen oyuncu sahaya ancak iki dakika sonra girebilir kuralına takıldı. Messi kurala tepki gösterdi.

Spor 13 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Messi'den yeni kurala tepki.

Amerikan Futbol Ligi MLS, futbolcuların sakatlık numarasıyla vakit geçirmesini önlemek için yeni kurallar getirdi. Kurallardan birine göre sakatlık geçirdikten sonra tedavi için kenara gelen oyuncu iki dakika sahaya dönemeyecek. İşte o kurala dün gece Inter Miami dünyaca ünlü yıldızı Lionel Messi takıldı.

Messi kendisine faul yapıldıktan sonra yerde kaldı ve 44. dakikada takımı 2-0 gerideyken serbest vuruş kullanmak istemesine rağmen oyuna dönemedi. Kenardaki Arjantinli oyuna dönmesini engelleyen kurala “Bu ne biçim kural” diye tepki gösterdi.

Ancak onun yerine sahada olup söz konusu serbest vuruşu kullanan Matias Rojas enfes bir gol attı. O an Montreal Impact’e karşı 2-0 geride olan Miami durumu 2-1 yaptı. 45+3. dakikada bu kez Luis Suarez sahneye çıktı ve Florida ekibi devre olmadan skoru eşitledi. Miami 2-0 geri düştüğü maçı Benjamin Cremaschi’nin 59. dakikada kaydettiği golle 3-2 kazandı. 13 maç sonunda 27 puan toplayan ekip Doğu Konferansı’nda liderliğini sürdürdü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.