Fenerbahçe efsanesi 12 yıl sonra Türkiye’ye dönüyor: Alex de Souza

Antalyaspor'da bir süredir konuşulan Alex de Souza dedikoduları resmiyete kavuştu. Açıklama yapan Antalyaspor Başkan Vekili Alkan Evren, Brezilyalının gelecek sezonun başında koltuğu devralacağını açıkladı.

Spor 18 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alex de Souza, gelecek sezon Antalyaspor'da Sergen Yalçın'ın koltuğuna oturacak.

Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Alkan Evren, teknik direktörlük için Brezilyalı Alex De Souza ile gelecek sezon başından itibaren başlamak üzere iki yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladı. Evren yaptığı açıklamada mevcut teknik direktör Sergen Yalçın’ın sezon sonunda görevinden ayrılacağını hatırlattı.

Teknik direktörlük mevkii için birçok adayın gündeme geldiğini ifade eden Alkan Evren, “Bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen Alex de Souza ile görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Alex ile iki yıllık sözleşme imzaladık. Yardımcılıklarını Mehmet Aurelio ve iki Brezilyalı teknik adam yapacak. Kaleci antrenörlüğünü ise Mehmet Arslan üstlenecek. Kendisiyle ligin bitiminin ardından Antalya’da imza töreni düzenleyeceğiz” dedi.

Alkan Evren, eski teknik direktörleri Nuri Şahin gibi Alex’in de başarılı olacağına inandıklarını belirterek, “Alex, Türkiye’deki bütün taraftarların karakteriyle, duruşuyla saygı duyduğu bir isim. Örnek bir aile babası. Antayaspor’a da bu özellikleriyle çok yakışacak bir isim” ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın’a veda edilmişti

Antalyaspor’un geçtiğimiz gün Adana Demirspır’u 2-1 mağlup ettiği maçta teknik direktör Sergen Yalçın’a veda edilmişti. Antalyaspor yönetimi tarafından plaket takdim edilen Yalçın’ın tribünlerde yer alan bir grup taraftar tarafından ıslıkla protesto edilmesi dikkat çekmişti. Sezon ortasında Borussia Dortmund’a giden Nuri Şahin’in yerine göreve gelen Sergen Yalçın, Antalyaspor’un başında çıktığı 19 maçta beş galibiyet, altı beraberlik ve sekiz yenilgi görerek 1.11 puan ortalaması yakaladı ve kariyerinin en başarısız dönemini geçirdi.

Alex’ten mesaj var

Anlaşmanın resmiyete dökülmesinin ardından Alex de Souza’nın mesajı yayınlandı. Antalyaspor’un sosyal medya hesapları üzerinden yapılan videolu paylaşımda konuşan Alex, 2004’te Fenerbahçe’ye transfer oluşunu hatırlatarak, “Türkiye’de hem sportif hem de bireysel anlamda hayatımın en harika anılarını biriktirdim. Bugün 20 sene sonra Antalyaspor için, Türkiye’ye yeni anılar eklemek için geri dönüyorum. Bu sefer sahanın kenarında Antalyaspor’un teknik direktörü olarak. Hazır mısın Antalya? Ben geliyorum. Seversin” dedi.

Süheyl Batum: Genç kuşaklarının geleceğini ve özgürlüğü korumak için yola çıktıkSüheyl Batum: Genç kuşaklarının geleceğini ve özgürlüğü korumak için yola çıktık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.