Fenerbahçe efsanesi Eda Erdem’le iki sene daha ‘devam’ dedi

Fenerbahçe,kulüp efsanesi voleybolcu Eda Erdem'le iki senelik yeni sözleşmeye imza attı. Erdem'in 8 Mart'ta stadyumun önüne heykeli dikilmişti.

Spor 21 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de Eda Erdem iki senelik sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe tarihi pek çok branşta pek çok efsaneye sahip. Bu efsanelerden birçoğu kazandığı başarılarla birçoğu kulübe sadakatiyle taraftarın gönlünü kazanmış, sarı-lacivertli camianın tarihinde yer etmiş durumda. Ancak Eda Erdem Dündar’ın yeri bu efsaneler içinde bambaşka.

Eda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi önüne heykeli dikilmiş bir efsane. Burada Can Bartu, Lefter Küçükandonyadis ve Alex de Souza gibi isimlerin yanında voleybol branşında yaptıklarıyla tarihe geçen Eda’nın da heykeli yer alıyor. Deneyimli isim Fenerbahçe’nin olduğu gibi milli takımın da kaptanı ve Filenin Sultanları’nın tarihi başarılarında önemli pay sahibi. Eda geçen sezonki Sultanlar Ligi zaferiyle kulüpte 16. sezonunda 7. kez lig şampiyonluğuna ulaştı. 2008’den beri sarı-lacivertli formayı giyen oyuncu sözleşmesinin son sezonunda bu başarıya imza attı.

Ancak bu yolculuk henüz bitmiş değil. Fenerbahçe taraftarının merakla beklediği sözleşme uzatma haberi geldi. Kanarya efsanesiyle iki sene daha sözleşme uzattı. Kulüpten “2008 yılında kulübümüze transfer olduğundan beri Çubuklu ruhunu her zaman sahaya yansıtmış, Milli Takımımızın ve Fenerbahçemizin efsane kaptanlarından Eda Erdem kendisini iki yıl daha sarı-lacivert renklerimize bağlayan sözleşmeye imza attı” açıklaması yapıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.