Roland Garros’ta Djokovic ve Sabalenka zorlanmadan üçüncü turda

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Roland Garros'da beşinci gün geride kaldı. Erkeklerde Novak Djokovic, kadınlarda ise Aryna Sabalenka rakiplerini set vermeden mağlup edip bir üst tura yükseldi.

Spor 31 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Djokovic zorlanmadan bir üst tura yükseldi.

Teniste sezonun ikinci Grand Slam turnuvası olan Roland Garros’ta beşinci gün sona erdi. Tek erkeklerde korta çıkan dünya bir numarası Novak Djokovic, İspanyol Roberto Carballes Baena ile karşılaştı. Toplam 2 saat 4 dakika süren mücadelede rakibini 6-4, 6-1 ve 6-2’lik setlerle 3-0 yenen son şampiyon Djokovic adını üçüncü tura yazdırdı.

Dört numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev, Belçikalı David Goffin’i 7-6, 6-2 ve 6-2’lik setlerle turnuva dışında bırakırken beş numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev setlerde 6-1 ve 5-0 öndeyken Sırp rakibi Miomir Kecmanovic’in çekilmesiyle üçüncü tur biletini aldı.

Kadınlarda ise Sabalenka’nın rahat zaferi güne damga vurdu. Kariyerinde iki Grand Slam zaferi bulunan dünya iki numarası Belaruslu raket Japon Moyuka Uchijima’yı 6-2’lik iki set sonucu 2-0 mağlup etti. Dört numaralı seribaşı Kazak Elena Rybakina, Hollandalı Arantxa Rus’u 2-0 (6-3, 6-4), beş numaralı seribaşı Çek Marketa Vondrousova, ABD’li Katie Volynets’i 2-1 (0-6, 6-1, 6-4) mağlup etti.

Roland Garros'da Swiatek ve Alcaraz tur atladıRoland Garros’da Swiatek ve Alcaraz tur atladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.