Ampute Milliler İsrail’e 6 attı, sahaya ‘Gazze’ yazdı

Türkiye 2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası C Grubu'ndaki ilk maçında İsrail'i 6-0 mağlup etmeyi başardı. Maç öncesi İsrailli oyuncularla tokalaşmayan milli oyuncular galibiyetin ardından koltuk değneklerini bir araya getirerek sahaya Gazze yazdı.

Spor 2 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Avrupa Şampiyonası'na farklı başlangıç.

Ampute Milli Futbol Takımı daha önceki iki edisyonda şampiyon olarak tamamladığı Avrupa Şampiyonası’nda sahne aldı. Milliler Fransa’nın Haute-Savoie bölgesindeki Evian-les-Bains kentinde düzenlenen şampiyonada sahaya çıktı. Camille Fournier Stadı’nda oynanan İsrail karşılaşmasının ilk yarısını 2-0 önde kapatan ay-yıldızlılar sahadan 6-0 galip ayrıldı. Ay-yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 7, 27, 29 ile 48’inci dakikada Ömer Güleryüz, 24’üncü dakikada Alican Kuruyamaç ve 49’uncu dakikada Muhammet Yeğen kaydetti.

Karşılaşma öncesinde milli marşların ardından tokalaşma merasiminde İsrailli meslektaşlarıyla tokalaşmayan milli takım alınan farklı galibiyetin ardından koltuk değnekleriyle sahaya Gazze yazdı. 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırısı sonrası İsrail, Gazze’de on binlerce sivilin ölümüne neden olan müdahalede bulunmuştu.

Türkiye fark attı, Gazze’ye selam gönderdi.

Daha önce yapılan iki turnuvada da şampiyon olan milliler gruptaki ikinci maçında yarın TSİ 13.00’te Azerbaycan ile karşılaşacak. 16 takımın mücadele ettiği grup aşamasında ilk iki sırayı alanlar çeyrek finale yükselecek. Turnuva 8 Haziran tarihinde noktalanacak.

İmzalar atıldı, Jose Mourinho Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörüİmzalar atıldı, Jose Mourinho Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.