İstanbul Opera ve Bale Festivali’nde sahne sırası Zorba’nın

1 Haziran'da başlayan 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale festivali bu akşam ve yarınki 'Zorba' performansıyla devam ediyor. Sırada 'Carmina Burana' ve 'Madam Butterfly' da var.

Kültür Sanat 5 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Aleksis Zorba bu kez Atatürk Kültür Merkezi’nde. Hem de üst üste iki günlüğüne. Nikos Kazancakis’in ölümsüz eserinden sinemaya uyarlanan ve bir klasiğe dönüşen ‘Zorba’ bu kez sahnede. 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak bale gösterisi bu akşam ve yarın sahnelenecek. Başlangıç saati ise 20.30. Açılışını Richard Wagner’in başyapıtı ‘Uçan Hollandalı’ ile yapan festival kapsamında sahnelenecek ‘Zorba’nın koreografisinde Lorca Massine’nin imzası var. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği gösterinin biletleri biletinial.com’da.

Uçan Hollandalı ilk kez 1843’te sahnelenmişti

Dünyada ilk kez 1843 tarihinde Dresden’deki Königliches Hoftheater’da sahnelenen ve efsanelere inanmayanları bile büyülemekten asla vazgeçmeyen bir hikayeye dayanan dramada; dünya dışı, doğaüstü bir varlık olan Uçan Hollandalı’nın sadık bir kadının aşkı aracılığıyla kefareti aradığı, akıl dışı bir yolculuk anlatılıyor.

Dev prodüksiyonuyla Uçan Hollandalı AKM'de prömiyer yapacakDev prodüksiyonuyla Uçan Hollandalı AKM’de prömiyer yapacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.