Imany’den Ankara’da Gazze mesajı

Türkiye turnesine Ankara'daki konserle başlayan Fransız müzisyen Imany Gazze'deki insanlık dramına sessiz kalmadı. Büyük ilgi gören konseri esnasında konuşma yapan müzisyen "Filistin özgür değilse, hiçbirimiz özgür değiliz" dedi.

Kültür Sanat 6 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Imany Türkiye turnesine başkent Ankara'daki konseriyle başladı.

Fransızların soul divası. Türkiye’de geniş dinleyici kitlesine sahip bir isim. Türkiye’ye dört farklı şehirde konser vermek için gelen Imany 4 Haziran’da Ankara Oran Sahne’de müzikseverlerle buluştu. Müzisyen Türkiye turnesinin ilk durağında sevilen şarkılarını sekiz çellist ile sahnede yorumladı. Yeni konsepti büyük beğeni toplayan sanatçı konser sırasında tüm dünyanın konuştuğu bir konuya da değindi.

Imany: Filistin özgür değilse hiçbirimiz özgür değiliz

Imany konseri sırasında Gazze’de yaşanan katliamların durmasını talep ederken barış çağrısı yaptı. “Özgürlük için yumruğunu kaldır. Gazze’de ateşkes için yumruğunu kaldır. Filistin’e özgürlük. Filistin özgür değilse, hiçbirimiz özgür değiliz” dedi. Seyirciler de yumruklarını kaldırıp alkışlarıyla çağrıya destek verdi.

Dün de İzmir Kültür Park’ta sahne alan Imany yarın Harbiye Açıkhava’da ve 8 Haziran’da Antalya Açıkhava’da izleyicileriyle buluşacak. Müzisyenin kendisinin tasarladığı sahne peformansının müzik düzenlemelerinde de imzası var. Konserin koreografisi Gladys Gambie ve Thierry Thieû Niang’a, ışık tasarımı Jérémy Bargues’e, kıyafet tasarımları Olivier Rousteing ve Maison Balmain’e, fotoğrafları da Eugenio Recuenco’a ait. Voodoo Cello aynı sahnede sekiz çelloyu ve derin bir insan sesini bir araya getiren, ikonik pop müzik hitlerinin seslendirildiği sıra dışı bir şov. Herhangi bir özel efekt olmadan, tamamen doğal sesle herkes tarafından bilinen ve sevilen popüler şarkıları yeniden düzenleyen Imany onu destekleyen sekiz çelloyla sahnede adeta büyü yapıyor.

Festivalin imza konseri: 'Requiem'Festivalin imza konseri: ‘Requiem’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.