Adana’da sağlıkçılar yasta: Hemşire Saniye Arslan’ın öldürülmesi protesto edildi

Adana'da hemşire Saniye Arslan'ın eski eşi tarafından katledilmesi protesto edildi: "Türkiye'de iki çocuk öksüz kaldı, bir kadın daha katledildi. Kadına şiddet insanlığa ihanettir."

Gündem 10 Haziran 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Adana’nın Yüreğir ilçesinde yaşayan hemşire Saniye Arslan işe gitmek üzere evden çıkmıştı. Otomobiline bindiğinde yaşanacaklardan habersizdi. Tam arabayı çalıştıracaktı ki eski eşi İhsan Uğurlu zorla arabaya binerek yan koltuğa oturdu.

Bir süre konuştular. Ancak bu konuşma kısa sürede tartışmaya döndü. Uğurlu zaten tabancayla gelmişti. Önce Arslan’ı başından vurdu, sonra aynı silahla intihar etti.

İki çocuğu olan kadının cenazesi çalıştığı hastane önünde düzenlenen törenin ardından Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Genç Sağlık Sendikası üyeleri adına konuşma yapan Kadınlar Komisyonu Başkanı Sevda Koca şunları söyledi:

“Bugün, burada, dün nöbete gitmek için ayrıldığı evinin önünde canice katledilen meslektaşımız, yol arkadaşımız, sendikamızın Kadınlar Komisyonu Danışmanı Saniye Arslan için toplanmış bulunmaktayız.

Kendisi bir sağlık neferi olmasının yanında güler yüzü ve özveriyle emek vermiş, sendikamızın kadına pozitif ayrımcılık ilkemizle birçok projeye imza atmıştır. Geriye yarım kalan bir hayat, gülen yüz, altın bir kalp ve iki güzel yavru bırakmıştır. Dün Türkiye’de iki çocuk öksüz kaldı, bir kadın daha katledildi. Kadına şiddet insanlığa ihanettir.”

Meslektaşları açıklamanın ardından Arslan’ın acil servisteki masasına karanfil bırakıp saygı duruşunda bulundu.

Neler oluyor? Üç günde beş kadın cinayeti, bir şüpheli ölümNeler oluyor? Üç günde beş kadın cinayeti, bir şüpheli ölüm

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.