16 yılda 16 milyon kitap karne hediyesi: Bu yıl da bir milyon kitap hediye

İş Bankası'nın 16 yıldır sürdürdüğü Karneni Göster, Kitabını Al kampanyası dün sabah başladı. 16 yılda 16 milyon kitabın dağıtılığı kampanyada bu yıl da bir milyon kitap öğrencilere hediye. Kitaplar için bankanın şubelerine karneyle gitmek yeterli.

Kültür Sanat 12 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

2008 yılında ‘Alice Harikalar Diyarı’ kitabıyla başladı İş Bankası’nın Karneni Göster, Kitabını Al al kampanyası. Öğrenciler yıl sonunda karneleri alıp bir İş Bankası şubesinde gösteriyor ve o yılın seçilen kitabı öğrenciye ücretsiz takdim ediliyor. Bir nevi karne hediyesi, ama kimse karnenizdeki notlara bakmıyor!

2008’de büyük bir talep görünce kampanya ertesi yıl da tekrarlandı. Bir sonraki yıl  karne hediyesi ‘Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler’ kitabıydı. Sonraki yıllarda ‘Halime Kaptan’, ‘Küçük Mavi Gezegen’, ‘Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler’, ‘Aziz Nesin’den Çocuklara En Güzel Öyküler’, ‘Şairlerimizden Seçme Şiirlerle – Şiir Dünyasına Yolculuk’ ‘Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorum’, ‘Mars’a Nasıl Giderim? – Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar’, ‘Astronotlar Üşür Mü? – Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar’, ‘Robotlar Hapşırabilir mi? – Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar’, ‘Siyah İnci’, ‘Dünya’nın Merkezine Yolculuk’, ‘Doktor Ox’un Deneyi’, ‘Define Adası’, ‘Türk Bilim İnsanları Kuzey Kutbunda’, ‘Bambi’, ‘Kayıp Dünya’, ‘İklim Hakkında Konuşalım’, ‘Sherlock Holmes’un Maceraları’ ‘Gizli Bahçe’ kitapları verildi öğrencilere.

Geçen yıl Cumhuriyet’in 100. yıldönümü olduğu için özel bir kitap hazırlandı. ‘Çocuklar Soruyor Tarih Dede Anlatıyor’ adlı kitapta Darüşşafakalı ortaokul öğrencilerinin Cumhuriyet, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili sorularını harp coğrafyacısı ve tarihçi Dr. Selim Erdoğan yanıtlıyordu.

16 yılda 16 milyon kitap hediye edildi kampanya boyunca. Bu yıl iki kitap karne hediyesi olarak basıldı. Çünkü bu yıl da İş Bankası için özel bir yıl. Kuruluşunun 100. yıldönümü. Bunun için ilk kitap İş Bankası’nın ve ülke ekonomisinin 1924-2024 yılları arasındaki gelişimini anlatan ‘Çocuklar Soruyor Tarih Dede ve Bilge Öğretmen Anlatıyor’ oldu. Yine Darüşşafakalı öğrencilerin sorduğu soruları bu sefer Doğan Çetinkaya ve Bilge Seçkin Çetinkaya yanıtladı. İkincisi ise çocuklara bilim dolu bir serüven yaşatmayı amaçlayan ‘Aklıma Bir Soru Geldi’. Muzaffer Özgüleş tarafından hazırlanan kitabın önsözünün Cambridge Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mete Atatüre tarafından yazıldığını da belirtelim. Bu iki kitap da bir milyon basılıp dağıtılacak.

Karneni Göster, Kitabını Al kampanyası bugün sabah saat 10.00’da başladı. İş Kuleler Kule 1’deki İş Bankası Şubesi’nde çocuklar kitaplarını almak için hazır ve nazırdı. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran kampanyanın fitilini ateşledi. Çocuklar kitaplarına kavuştu. Sırada başka çocuklar var.

İş Bankası Kültür Yayınları'ndan 100. yıla özel kitap serisiİş Bankası Kültür Yayınları’ndan 100. yıla özel kitap serisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.