Görüntüsü var: Ateş suikastının azmettiricisi kameralar önünde savcıya gözdağı vermiş

Sinan Ateş cinayetinin şüphelisi Tolgahan Demirbaş’ın ifadesini alan savcıya, soruşturmada daha önce görev yapan ama bir biçimde dosyadan el çektirilen diğer iki savcının başına gelenleri hatırlatarak gözdağı verdiği ifade görüntüleri ortaya çıktı.

Gündem 15 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin gençlik örgütü olan Ülkü Ocakları’nın eski bir yöneticisi olan Tolgahan Demirbaş, bir dönem Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak görev yapan ama Ankara’da sokak ortasında profesyonel bir suikastle hayatını kaybeden Sinan Ateş cinayetinin azmettiricilerinden biri olmakla suçlanıyor. İddianameye yansıyan bilgilere göre Demirbaş, Sinan Ateş’in kişisel bilgilerini, bu arada ev ve iş yerinin adresini hukuka aykırı olarak elde ederek tetikçiye iletti ve cinayeti organize etti. Demirbaş’ın olay sonrası tetikçinin Ankara’dan kaçırılmasında oynadığı rol de iddianamede yer alıyor.

Yine iddianameye göre Tolgahan Demirbaş’ın sadece polisten değil, eski MİT mensubu olduğu iddia edilen Çağlar Zorlu’dan da, Ateş’in yerini belirlemek için yardım almış ve cinayet planlamasında çeşitli kişilerle işbirliği yapmış​.

Ankara polisi, Sinan Ateş cinayeti sonrasında cinayeti işleyen tetikçinin bir motosikletle olay yerinden uzaklaştığını, daha sonra bir yol kenarında motosikletten inip Citroen marka bir araca bindiğini kamera görüntülerinden tespit etmiş. Sonra Tolgahan Demirbaş’a ait olan bu aracı Ankara’da bir sokakta yol kenarında park halindeyken bulmuş. O dönem medyaya yansıyan bilgilerde Tolgahan Demirbaş, o sırada MHP milletvekili olan ve aracın bulunduğu sokakta evi olan Olcay Kılavuz’un evinde yakalanmış ve gözaltına alınmıştı. Ancak gözaltı tutanağına polis ilk olarak Demirbaş’ın sokak ortasında tesadüfen görülüp yakalandığını yazdı. O dönem, MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un polisin Demirbaş’a gözaltı uygulamasına karşı çıktığı, bu konuda polisle tartıştığı öne sürüldü. Nitekim bugün Olcay Kılavuz da bu cinayet nedeniyle soruşturma altında.

Dün ilginç bir gelişme oldu, Tolgahan Demirbaş’ın ifadesini alan savcıyla yaşadığı gerginliğin görüntüleri ortaya çıktı.​ Demirbaş, görüntülerde soruşturmayı derinleştirirken görevden alınan savcılar Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya’yı ifadesini almak isteyen yeni savcıya hatırlatıyor.

Demirbaş iki savcının davadan alınmasını hatırlatarak yeni savcıya “Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın” sözleriyle gözdağı veriyor.

Cezaevinden alınan ifadesinde Demirbaş ifadesini alan savcıya şunları söylüyor: “Bu olay siyasi mecraya çekilmek isteniyor. Lütfen buna alet olmayın, bu günaha ortak olmayın sayın savcım. Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın. Onların tehdit siyaseti hesaplaşmadır. Siz onlarla işbirliği içinde olmayın.”

Savcı ise şu yanıtı veriyor: “Tavsiyelerini kendine sakla. Ben siyasetle alakası olan bir savcı değilim. İspat edilirse de istifa ederim. Yorum yapmak yerine benim söylediklerime cevap ver.”

Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya dünkü HSK kararnamesiyle Ankara Adliyesi dışına atanmıştı.

Bir cephe de HSK'dan açıldı: Sinan Ateş soruşturmasına eli değen iki savcıya tenzili rütbeBir cephe de HSK’dan açıldı: Sinan Ateş soruşturmasına eli değen iki savcıya tenzili rütbe

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.