Alman panzeri karşısında Macaristan da duramadı

Avrupa Şampiyonası A Grubu ikinci maçında Almanya, Macaristan’ı Jamal Musiala ve İlkay Gündoğan’ın attığı gollerle 2-0 mağlup edip puanını altıya yükseltti. Macaristan ikinci maçında da puan çıkaramadı.

Spor 19 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Almanya'dan Macaristan'a karşı galibiyet.

Avrupa Şampiyonası’nda ikinci maçlar heyecanı başladı. Ev sahibi Almanya İskoçya’ya karşı aldığı 5-1’lik zaferin ardından Macaristan karşısına çıktı. Stuttgart’ta oynanan maçta Macarların amacı turnuvadaki ilk puanına ulaşmakken Almanlar son 16 kapısını aralamak istiyordu. Almanya’da Manuel Neuer 36. büyük turnuva maçına çıktı ve bu alanda rekor kırdı. Alman kaleci 17. Avrupa Şampiyonası karşılaşmasına çıkarak bu alanda Gianluigi Buffon’un rekorunu egale etti.

Henüz 15. saniyede Adam Sallai gole yaklaştı ancak Neuer zamanında çıkıp topu uzaklaştırdı. Bu pozisyondan sonra Almanya genel olarak topa sahip olan taraftı. Bu baskıyı 22. dakikada golle süslediler. İlkay inatçılığını konuşturup rakip ceza alanında topu kazandı. Musiala’ya pasını verdi, genç oyuncu topu ağlara gönderdi ve turnuvada ikinci golünü attı.

Golün ardından Dominik Szoboszlai serbest vuruşta enfes bir vuruş yaptı ancak Manuel Neuer çok zor noktadan topu çıkardı. Devre sonunda Jamal Musiala şık hareketlerle önünü boşaltıp şutunu attı fakat top yan ağlarda kaldı. Devrenin son dakikasında Macaristan duran topta golü Sallai ile buldu ancak gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Almanya ikinci yarıya da topa sahip olarak başladı. Ancak 60. dakikada Macarlar Varga ile gole çok yaklaştı fakat kafa vuruşunda top kaleyi bulmadı. 67. dakikada Almanları rahatlatan gol geldi. Uzun süre rakip yarı alanda paslaşan Almanya sol kanatta atağa çıkan bek Mittelstadt’le topu buluşturdu. Oyuncu yerden penaltı noktasına gönderdi, İlkay Gündoğan bomboş pozisyonda topu düzgün bir vuruşla Macar ağlarına yolladı ve durumu 2-0 yaptı.

75. dakikada Leroy Sane kaleyi karşıdan gören noktadan şutunu attı, Gulasci kurtardı. Kalan bölümde net bir pozisyon oluşmazken Almanya maçı 2-0 kazanarak ikide iki yaptı. Panzerler bu sonuçla adını son 16 turuna yazdırmayı garantiledi. Macaristan ise turnuvada ikinci maçında ikinci mağlubiyetini aldı. Almanlar daha önce ikide iki yaparak başladıkları dört turnuvanın üçünde şampiyonluğa uzanmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.