İki doktor ölüm haberi verirken dövüldü

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun süredir tedavi gören bir hastanın ölüm haberini vermek isteyen doktorlar hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Bir doktor baygınlık geçirdi, diğeri elinden yaralandı.

Gündem 28 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Uzman Dr. Hüseyin Emrah Keskin

Sağlıkta şiddet bitmek bilmiyor. Son şiddet haberi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden geldi. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaklaşık bir yıldır tedavi gören yatağa bağımlı bir hasta önceki akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Ölüm haberini hasta yakınlarına vermek isteyen 51 yaşındaki anestezi uzmanı Dr. Hüseyin Emrah Keskin ve 30 yaşındaki asistan Dr. Hazal Yaşar Çokyaman hasta yakını Birkan Can A.’nın saldırısına uğradı. Keskin suratına aldığı dört yumruk sonucu baygınlık geçirirken Çokyaman da elinden yaralandı.

Olay sırasında bir diğer hasta yakını olan S.A. da kavgaya karıştı. Hastanenin güvenlik personeli araya girerek durumu kontrol altına aldı. Baygınlık geçiren Dr. Keskin ve elinden yaralanan Dr. Çokyaman tedavi edilerek darp raporu aldı. Olay yerine gelen polis B.C.A. ve S.A.’yı gözaltına aldı. İki şüphelinin polisteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Bakanlık sisteminde büyük açık: Doktor, ölüleri muayene etmişBakanlık sisteminde büyük açık: Doktor, ölüleri muayene etmiş

‘Eve rahat gidebilecek misin?’ diye tehdit ettiler

İki çocuk sahibi Uzman Dr. Hüseyin Emrah Keskin yaşadığı olayı anlatırken “Uzun süre yatmakta olan hastamızın ölümü gerçekleşti. Hasta yakınlarını çağırdık. Bilgilendirme esnasında bir hasta yakını uzaktan gelerek dört-beş kez yüzüme yumruk attı. Baygınlık geçirdim. Acil Servis’e kaldırıldım. Başka bir hasta yakını gelip benden şikayetimi geri çekmemi istedi. Vazgeçmeyeceğimi söyleyince ise ‘Eve rahat gidebilecek misin. Sana gününü göstereceğim’ diyerek tehdit etti. Bütün hastalara kendi hastamız gibi bakmamıza rağmen bu şekilde şiddet görmemiz bizleri meslekten soğutuyor” dedi. Keskin uğradığı şiddet nedeniyle tıp fakültesini kazanan oğlunun da üzgün olduğunu belirtti.

‘Bu vahşeti kabullenmek mümkün değildir’

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ve oda avukatı Mithat Kara sağlık çalışanlarına destek verdi. İzmir Tabip Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada “Hiçbir şiddet eyleminin ne gerekçeyle olursa olsun makul gösterilmesi kabul edilemez. Bu vahşeti kabullenmek mümkün değil. Sağlıkta şiddeti sıradanlaştıran, gündemden düşürmeye çalışan ve görmezden gelen idarecilere ve sağlık otoritesine inat, sağlıkta şiddete ve sağlık otoritesinin yaklaşımlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Adli sürecin takipçisi olacak, hastanedeki güvenlik zafiyetine karşı önlemlerin alınması için gerekli girişimlerde bulunacağız” dendi.

Sinop'ta kahreden kaza: İkisi doktor dört kişi öldüSinop’ta kahreden kaza: İkisi doktor dört kişi öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.