Galatasaray Batshuayi’yi açıkladı: Transfer tarihe geçti

Fenerbahçe'yle sözleşmesinin sona ermesinin ardından Galatasaray'ın Michy Batshuayi ile üç yıllığına anlaştığını sarı-kırmızılılar resmen açıkladı. Belçikalı santrfor üç büyüklerin tamamında forma giyen ilk yabancı futbolcu olacak.

Spor 1 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Michy Batshuayi resmen Galatasaray'da.

Süper Lig’de son iki sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray transfer döneminin ilk hamlesini yapmaya hazırlanıyor. Son iki yılı Fenerbahçe’de geçiren Belçikalı yıldız Michy Batshuayi Galatasaray’a imza atmak için İstanbul’a geldi.

Öğle saatlerinde İstanbul Havalimanı’na inen Batshuayi basın mensuplarının beklediği dış hatlar çıkışı yerine farklı bir noktadan binayı terk etti ve kameralara görüntü vermedi. Buna karşın araçla bölgeden ayrılan Belçikalı yıldızla fotoğraf çektirmeyi başaran bir Galatasaray taraftarı yeni transferin İstanbul’daki ilk görselini sosyal medya hesabından paylaştı.

KAP bildirimi 19:07’de geldi

Galatasaray Michy Batshuayi’yle sözleşme imzaladığını saat 19:07’de duyurdu. Bildiriminin öncesinde “Samandıra’nın kalbinden” temalı bir video paylaşımı da yapıldı.

Galatasaray Batsman’in sözleşme şartlarını şu ifadelerle duyurdu:

”Profesyonel futbolcu Michy Batshuayi-Atunga ile transferi konusunda üç sezon için anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya 2024-2025 sezonu için 1.500.000 euro, 2025-2026 sezonu için 1.000.000 euro, 2026-2027 sezonu için 500.000 euro tutarında imza ücreti ödenecek buna ek olarak her bir futbol sezonu için net 3.000.000 euro sezonluk ücret ödenecektir.”

Batshuayi: En başarılı kulübün renklerini giymekten mutluyum

Transferin resmileşmesinin ardından Batshuayi sosyal medya hesabı üzerinden bir yazı paylaştı. İşte Belçikalı yıldızın sözleri:

“Sevgili taraftarlar,
Yaklaşık 3 yıl önce; büyüleyici İstanbul’un heyecan verici semalarına doğru uçmaya karar verdim.
Bazıları buraya kariyerimin alacakaranlığında geldiğimi düşünmüş olabilir. Bana güvenen kulüpler ve taraftarların desteği sayesinde golcü pelerinimi yeniden giydim, rekabetçi bir ligde yeniden gelişmek için ihtiyacım olan tutkuyu ve ışığı buldum.
Ocak ayında geleceğim hakkında karar verme hakkına sahip olunca, bir haber bekledim. Niyetten şüphem olmasa da, eylemin sesi, söylemden çok çıkar.
Bu durumdan ötürü, yeni bir meydan okumaya yol alma zamanı geldi. Kararım; Galatasaray camiasına katılmak ve Süper Lig ile İstanbul şehrine bağlılığıma devam etme yönünde oldu.
Kararımın ve imzamın getirdiği ağırlığın farkındayım. Dik duruyorum ve gururluyum. Kim olduğumu ve nereden geldiğimi unutmuyorum. Ama nereye gideceğimi de çok iyi biliyorum.
Kalbimde önemli bir yere sahip bu şehirde kalmaktan, en başarılı kulübün renklerini giymekten mutluyum. Ve bu başarı geleneğinin sürmesi için her şeyi yapacağım.
Batsman Rams Park’ta, yakında tüm ekranlarda! ”

Üç büyüklerin tamamında forma giyen ilk ve tek yabancı futbolcu

Galatasaray’ın kadrosuna kattığı Michy Batshuayi üç büyüklerin tamamında top koşturan ilk ve tek yabancı futbolcu olacak. 2021-22 sezonunda Beşiktaş’ta top koşturan Batshuayi 42 maçta 14 gol, beş asistlik performans sergilemişti. Devamında Fenerbahçe’ye transfer olan Belçikalı santrfor çubuklu forma altında geçirdiği iki sezonda 75 maçta süre alıp 44 gol, beş asist üretmişti.
Türkiye’de geçirdiği üç sezonda da Süper Lig şampiyonluğuna ulaşamayan Batsman bu hedefine Galatasaray forması altında erişmeye çalışacak.

Galatasaray Bodrum'da şampiyonluk kutladı: Davete Erden Timur da katıldıGalatasaray Bodrum’da şampiyonluk kutladı: Davete Erden Timur da katıldıGalatasaray’ın Avusturya kampındaki hazırlık maçları netleşti

Sezonu 3 Temmuz günü yeni yapılan Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde açacak olan Galatasaray bir haftalık çalışmalarının ardından Avusturya’ya gidip orada kampa girecek. Sarı-kırmızılıların Avusturya kampındaki hazırlık maçı programı açıklandı.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre sarı-kırmızılılar, 11-27 Temmuz’da geçtiğimiz günlerde işbirliği için anlaştıklarını açıkladıkları LASK’ın ev sahipliğindeki organizasyonda “Summer Series Upper Austria” turnuvasına katılacak. Organizasyonun açılış müsabakası, 11 Temmuz Perşembe günü TSİ 20.30’da Galatasaray ile LASK arasında Raiffeisen Arena’da oynanacak.
Sarı-kırmızılı ekip, 15 Temmuz’da Fortuna Düsseldorf (Almanya), 18 Temmuz’da Trencin (Slovakya), 24 Temmuz’da Lecce (İtalya) ve 27 Temmuz’da da Parma (İtalya) ile karşı karşıya gelecek. Raiffeisen Arena’nın ev sahipliği yapacağı bu dört karşılaşma da TSİ 20.30’da başlayacak.

Davet polemiği tam gaz devam: TFF bu kez de Bülent Korkmaz'ı hedef aldıDavet polemiği tam gaz devam: TFF bu kez de Bülent Korkmaz’ı hedef aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.