Tour de France Fransa topraklarına girdi, kazananı Pogacar oldu

Bisiklet sporunun dünyadaki en prestijli organizasyonu Fransa Bisiklet Turu'nda dördüncü gün geride kaldı. İtalya'da başlayıp Fransa'da biten etabı BAE Emirates takımının Sloven sporcusu Pogacar kazandı.

Spor 2 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fransa Bisiklet Turu'nda dördüncü etabı Pogacar kazandı.

Bu yıl 111’incisi düzenlenen Fransa Bisiklet Turu’nun ilk üç etabı İtalya’nın kuzeyinde koşulmuştu. Dördüncü etap için start yine İtalyan topraklarında, Pinerolo’da verildi ancak finiş için hazırlıklar Fransa’nın Valloire adlı küçük komünündeydi.

Turun Fransa topraklarına taşındığı 139.6 kilometre uzunluğundaki etabı 2021 ve 2022’nin şampiyonu BAE Emirates’in Sloven starı Tadej Pogacar 3 saat 46 dakika 38 saniyelik derecesiyle kazandı ve bu yılki ilk etap galibiyetini elde etti. Quick-Step takımından Belçikalı Remco Evenepoel ikinci ve yine BAE Emirates’ten İspanyol Juan Ayuso üçüncü oldu.

Genel klasmanda Pogacar 19 saat 6 dakika 38 saniye ile zirvede yer alırken Evenepoel ikinci, son iki yılın şampiyonu Danimarkalı Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) üçüncü sırada.
Tour de France’da heyecan Saint-Jean-de-Maurienne ile Saint-Vulbas yerel idareleri arasındaki 177.4 kilometrelik beşinci etapla devam edecek. Fransa Bisiklet Turu 21 etap sonunda 21 Temmuz Pazar günü Fransa’nın Nice kentinde sona erecek.

Fransa Bisiklet Turu'nda Afrika devrimiFransa Bisiklet Turu’nda Afrika devrimi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.