Çağlar Söyüncü: Bir ay kimsenin telefonunu açmadım

Fenerbahçe'nin Atletico Madrid'den transferi Çağlar Söyüncü, Jose Mourinho’nun kendisini istediğini bildiğini belirterek 'Önceliğim Fenerbahçe'ydi. Bir ay kimsenin telefonunu açmadım. Sonunda transfer gerçekleşti' dedi.

Spor 4 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Çağlar Söyüncü, bir hafta sonra antrenmanlara başlayacağını söyledi.

Fenerbahçe yeni sezon öncesi ikinci etap kamp çalışmalarını Avusturya’nın Graz kenti yakınlarındaki Bad Waltersdorf bölgesinde sürdürüyor. Sarı-lacivertli ekibin Atletico Madrid’ten bonservisini alarak 3+1 yıllık sözleşme imzaladığı Çağlar Söyüncü kampta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çağlar Söyüncü özetle şunları söyledi…

Efsane bir hocamız var: Tekrardan Fenerbahçe forması giyeceğim için mutluyum. Güzel bir havamız ve geçen seneden bozulmayan takımdaşlık ruhumuz var. Efsane bir hocamız da var. Çok güzel bir ortam. Umarım sakatlık olmadan bu etapları atlatır ve ilk resmi maçımıza hazır oluruz.

Mourinho’nun beni istediğini biliyordum: Jose Mourinho ben Leicester’dayken Tottenham’daydı. Maçta kendisiyle esprili bir konuşmamız olmuştu. Sonra Konferans Ligi’nde Leicester City-Roma karşılaşmasında yine karşılıklı oynadık. Kendisiyle konuşmalarımız oldu ama ciddi bir boyuta geçmemişti. Beni istediğini biliyordum. Buraya da gelince çok mutlu oldum. Ben de hiç düşünmeden buraya geldim.

Fenerbahçe Çağlar Söyüncü'nün bonservisini aldıFenerbahçe Çağlar Söyüncü’nün bonservisini aldı

Bir hafta sonra takımla çalışmaya başlayacağım: MR’ımda ufak bir durum görüldü. Ondan dolayı da takım arkadaşlarımla aynı seviyede değilim. Hocamız ve doktorumuzla bir görüşme yaptık. Bir hafta sonra da takımla çalışmalara başlayacağım.

Bir ay kimsenin telefonunu açmadım: En başından beri burada kalmak istediğimi başkanımıza da söyledim. Futbolumla da bunu yansıtmaya çalıştım. Uzun yıllar Avrupa’da oynadığım için mutluyum. Sağ olsun başkanımız da geçen sezonun sonlarına doğru düşüncemi sordu. Ben de önceliğimin burası olduğunu söyledim. Bir ay kimsenin telefonunu açmadım. İlk önceliğim burası oldu. Başkanımız, Acun ağabey ve Mario Branco çok ilgilendiler ve sonunda oldu.

Ülkemize Mourinho gibi isimleri gelmesi önemli: Hoca hakkında yorum yapmak bizlere düşmez. Dünya çapında, kendini kanıtlamış bir insan. Hem bizler hem de ülke, çok şanslıyız. Ülkemize böyle isimlerin gelmesi çok önemli. Şu anda 16-17 yaşında gençler Mourinho ile antrenmanlara çıkıyor. Onun için böyle isimlerin kıymetini bilmeliyiz.

Umarım Hollada’yı geçeriz: A Milli Futbol Takımı çeyrek finale yükseldi. Bütün takım arkadaşlarımı, teknik ekibi tebrik ediyorum. Güzel oynayarak gruptan çıktık. Eksiklerimiz tabii ki var. Ben de orada olmadığım için üzgünüm ama her şeyde bir hayır var. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnanıyorum ki Hollanda maçındaki performansla da turu geçeceğiz. Her maçtan sonra oradaki arkadaşlarımla görüşüyorum.

Fenerbahçe EuroLeague rekortmenini kediyle duyurduFenerbahçe EuroLeague rekortmenini kediyle duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.