Sığınmacı bilgilerini paylaşıp ‘ayaklanma’ çağrısı yapan hesap 14 yaşında çocuğun çıktı

Sığınmacıların bilgilerini yayınlayıp 'ayaklanma' çağrısı yapan sosyal medya kullanıcısının 14 yaşında bir çocuk olduğu ortaya çıktı. Göç İdaresi yayınlanan bilgilerle ilgili soruşturma başlattı.

Gündem 5 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kayseri'yle ilgili İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve RTÜK'ten açıklama geldi.

Kayseri’de bir Suriyelinin küçük bir çocuğu taciz etmesiyle başlayan sokak gösterileri sığınmacıların yaşadığı mahallelerde şiddet ve linç olaylarına dönüştü. Suriyelilerin olduğu iddia edilen ev, iş yeri ve araçlar yakıldı, insanlar dövüldü. Şiddet olayları Kayseri dışına taşarak diğer kentlere de yayıldı.

Bir yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya valiler ve siyasilerden itidal çağrıları sürerken olaylara karışan 474 kişi de gözaltına alındı.

Sosyal medya paylaşımlarıyla nedeniyle İstanbul’da  gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı.

Olaylar sırasında sosyal medyada sığınmacıların resmi bilgileri de paylaşılmış, bir kullanıcı bu bilgilerle birlikte saat ve buluşma noktası verip ‘ayaklanma’ çağrısı yapmıştı.

İçişleri Bakanlığı bu kişinin 14 yaşındaki bir çocuk olduğunu bildirdi. Bakanlık “Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli’de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız” paylaşımı yapan ve “Ayaklanış#Türkiye” isimli hesabı yönettiği tespit edilen 14 yaşındaki E.P. hakkında gerekli işlemin yapıldığını açıkladı.

Açıklama şöyle: “Aynı hesaptan geçici koruma altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin paylaşıldığı da anlaşılmıştır. E.P’ye İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlem yapılmıştır. Ülkemizde karışıklık çıkarmak isteyenleri, provokasyonlarına çocukları alet etmek isteyenleri tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Konuya ilişkin soruşturma geniş çaplı yürütülmektedir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.