Bir devrin sonu! Ronaldo ve Pepe’nin vedası acıklı oldu

Portekiz çeyrek final maçında Fransa'ya yenilerek Euro 2024'e veda ederken iki veteran futbolcu 39 yaşındaki Cristiano Ronaldo ve 41 yaşındaki Pepe milli takıma veda etti.

Spor 6 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Maç sonu ağlayan Pepe'yi Ronaldo teselli etti.

Portekiz Milli Takımı ile başarıdan başarıya koşan 39 yaşındaki Cristiano Ronaldo ve 41 yaşındaki savunmacı Pepe, Almanya’da yapılan Euro 2024’e son bir dans için geldi. Türkiye ile birlikte F Frubu’nda bulunan Portekizliler iki galibiyet ve bir yenilgiyle son 16’ya kaldı. Lider olarak çıkan kırmızı yeşiller son 16’da Slovenya’yı penaltılarla eleyerek son sekiz takım arasına kaldı. Çeyrek finaldeki rakipse turnuvanın iddialı ekiplerinden Fransa’ydı. Penaltılara giden maçtan boynu bükük ayrılan bu kez Portekizliler oldu.

Son kez bir Avrupa Şampiyonası maçına çıkan 41 yaşındaki Pepe, iyi bir turnuva geçirmesine rağmen yarı finali göremedi. Penaltı atışları sonunda büyük üzüntü yaşayan tecrübeli futbolcu gözyaşlarını da tutamadı. Onu teselli etmekse takım arkadaşıyla aynı kaderi paylaşan Cristiano Ronoldo’ya düştü.

Daha önce Euro 2004, 2008, 2012, 2016 ve 2020’de fileleri havalandıran Cristiano Ronaldo, ilk kez bu turnuvada gol sevinci yaşayamadı. Futbolcu, Sloverya karşılaşmasında bir penaltı atışından da yararlanamadı. 14’le turnuva tarihinin en fazla gol atan oyuncusu durumundaki Portekezli, 2004’te iki, 2008’de bir, 2012 ve 2016’da üçer, 2020’de ise beş kez ağları havalandırmıştı.

Babadan oğula miras bu sevinç...Babadan oğula miras bu sevinç…

Ronaldo için yolun sonu: Fransa penaltı atışlarının ardından yarı finalde!Ronaldo için yolun sonu: Fransa penaltı atışlarının ardından yarı finalde!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.