LGS öncesi fenalaştı yaşam mücadelesi verirken 14 yıl beklediği mucizeyi yaşadı

Kalp rahatsızlığıyla doğan Kaan Toprak Kökçü, 14 yıldır tedavi görüyordu ama LGS'den önce fenalaştı. Yoğun bakıma kaldırılan çocuk 14 yıl beklediği mucizeyi yaşadı, organ bağışçısı bir gencin kalbiyle hayata tutundu.

Gündem 7 Temmuz 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kaan Toprak Kökçü ve ailesi.

Antalya’da yaşayan Yasemin ve Aşkın Kökçü çiftinin tek çocukları Kaan Toprak, kalp rahatsızlığı ile dünyaya geldi. Rahatsızlığı her yıl ilerleyen Kaan’a 2 yaşında ‘kalp duvarında kalınlaşma’, bir süre sonra da ‘kalp yetmezliği’ teşhisi konuldu. Son 5 yıldır kalp nakli için sırada bekleyen Kaan, 2 Haziran’da yapılan LGS’ye girmeye hazırlanırken bir gün önce evde fenalaştı. Baygınlık geçiren Kaan, ambulansla Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaan, durumunun ağırlaşmasının ardından Sağlık Bakanlığı’na ait hava ambulansı ile son 2 yıldır tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. 5 Haziran’da gerçekleşen sevkin ardından 1 aydır hastanede yoğun bakımda yaşam savaşı veriyordu. 3 Temmuz’da trafik kazasında ağır yaralanıp beyin ölümü gerçekleşen bir gencin kalbinin bağışlanmasıyla yaşama tutundu.

Yasemin Kökçü çok şaşırdığını ve 3 Temmuz akşamı oğlunu yoğun bakımda ziyaret ettiğini, ona söylediklerini gözleriyle onayladığını anlattı. Anne Kökçü “‘İnancını kaybetme oğlum, o kalp mutlaka bulunacak. Ben sana ilaç, sen bana ilaç. Bize mutlaka bir kalp çıkacak. Dua et’ dedim. Ve gözlerini kapattı. Ben inanıyorum ki çocuğum çok yürekten istedi bunu. Rabb’im de nasip etti. O akşam 22.30 sıralarında biz telefon aldık. ‘Uygun kalp bulundu’ denince dünyalar bizim oldu. Bu, 14 yılın ardından gelen mucize oldu bizim için. İnanın ben hayata yeniden doğdum. Çok şükür Allah’ıma bugün bu noktadayız” dedi.

Organ bağışı çağrısında bulunan Yasemin Kökçü “Bir kalp, bir organ o bedende her gün o vefat eden kişi için dua edecek. Bundan daha güzel bir şey var mı? Lütfen organlarınızı bağışlayın. İnsanlara umut olun” diye konuştu.

Aşkın Kökçü de oğlunun son 1 aydır yoğun bakımda yaşam savaşı verdiğini hatırlatarak son bir ayın 30 yıla bedel olduğunu söyledi. Yoğun bakımdan ilk telefonu aldığında çok korktuğunu anlatan baba Kökçü “Oğluma bir şey oldu sandım. Doktor geldi; ‘Kaan’a uygun organ bulundu’ dedi. O zaman işte dünyalar benim oldu. Çok sevindim. Şu anda yoğun bakımda. Allah’ın izni ile bu 2 günü de atlatırsak inşallah her şey daha güzel olacak ve oğlum da 14 yıldır beklediği sağlığına kavuşacak. Çünkü 14 yıldır hem bizim için, hem onun için çok sıkıntılı geçti. Ama 14 yılın ardından bir mucize oldu ve inşallah tamamına ereceğiz. Lütfen tüm vatandaşlarımız organ bağışçısı olsun. Birçok insan organ bekliyor. Onları kimse göz ardı etmesin. Organlarımız toprakta çürümesin. İnsanlarda can bulsun” dedi.

Doktorlar ‘Çocuğun olmaz’ dedi, mucize 27 yıl sonra geldiDoktorlar ‘Çocuğun olmaz’ dedi, mucize 27 yıl sonra geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.