‘Bizim Çocuklar’ yine Avrupa’nın dilinde: Türkiye’nin geleceği parlak

EURO 2024'e çeyrek finalde veda eden Türkiye Avrupa basınında bir kez daha geniş yankı uyandırdı. Oynadığı oyunla futbolseverlere seyir zevki yüksek maçlar izleten milliler yabancı gazetecilerden bol bol övgüler aldı.

Spor 7 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
EURO 2024'e keyif katan 'Çılgın Türkler', Avrupa basınında da adından söz ettirdi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 çeyrek final karşılaşmasında Hollanda’ya mağlup olarak elendiği maçın ardından Avrupa basınında bol bol yazı kaleme alındı. İlk maçında Gürcistan’a karşı oynadığı oyunla dikkatleri üzerine çeken milliler Fransa ve İngiltere gibi dev takımların oynadığı kısır futbolun eleştiri yağmuruna tutulduğu ortamda sergiledikleri futbolla taraflı tarafsız herkesin övgüsünü kazandı. İşte Avrupa basınının EURO 2024’e zevk katan ‘Çılgın Türkler’le ilgili manşetlerine taşıdığı yazılar.

De Telegraaf (Hollanda): Türkiye’ye karşı oynamak hiç de kolay değildi, ama Hollanda büyük bir karakteri olduğunu kanıtladı.

NOS (Hollanda): Hollanda, Türkiye karşısında direnç göstererek 20 yıl sonra Avrupa Şampiyonası’nda yarı final gördü.

Dutchnews (Hollanda): Altı dakikada atılan iki golle Hollanda, Türkiye’nin hırslı ve coşkulu genç takımını geriden gelip yenerek 20 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa yarı finaline yükseldi.

Yazımızı güzelleştirdiniz, her şey için teşekkürler…Yazımızı güzelleştirdiniz, her şey için teşekkürler…

ESPN: Güler ve Yıldız ile EURO 2032’nin ev sahibi Türkiye’nin geleceği parlak. Son turda Avusturya’ya karşı aldıkları galibiyet 2008’den bu yana ilk eleme galibiyetiydi ancak Arda Güler ve Kenan Yıldız gibi oyuncuları varken bir sonraki galibiyet için bu kadar uzun süre beklemezler. Türkiye, Çekya’nın ardından Euro 2024’teki en genç kadroydu ve başka hiçbir şey değilse bile bu gelecek için iyiye işaret. Henüz 19 yaşında olan Güler şimdiden bir yıldız ve bunu Hollanda’ya karşı bir kez daha gösterdi.

Corriere Dello Sport (İtalya): Montella’nın Türkiye’si elendi. Akaydin’in golü Türkiye’nin Almanya’daki peri masalını sürdürmeye yetmedi.

Sport Mediaset (İtalya): Türkler eğlenceli ve muhteşem bir maçta sergiledikleri cesur ve iyi oyunun ardından başları dik şekilde turnuvaya veda etti.

AS (İspanya): Güler yetmedi. De Vrij ve Gakpo’nun iki golü Hollanda’yı EURO 2004’ten sonra Avrupa Şampiyonası’nda 20 yıldır ulaşamadığı yarı finale taşıdı. Arda Güler bir kez daha neredeyse ‘Maradonavari’ katkısı ve liderliği ile Türkiye’ye resital verdi. Ancak Madrid’in dâhisi yeterli olmadı.

Marca (İspanya): Koeman’ın Hollandası karakterini, becerisini ve kalitesini kullanarak ‘Türk mucizesini’ durdurdu.

El Pais (İspanya): Hollanda, coşkulu ve savaşçı bir Türkiye karşısında zorlandı. Almanya’nın ardından turnuvanın ikinci ev sahibi de elendi.

El Confidencial (İspanya): Hollanda, Türkiye’yi beş dakikada yenerek Arda Güler’in hayaline son verdi. Hollanda-Türkiye karşılaşması en keyifli geçen ve uzatmaya gitmeyen tek çeyrek final maçı oldu.

L’Equipe (Fransa): Real’in Türk yıldızı Arda Güler ilk EURO’yu umut verici şekilde tamamladı.

Foot Mercato (Fransa): Hollanda çılgın maçta Türkiye’yi devirdi. Türkiye maça iyi başladı ve öne geçti, ancak ‘Portakallar’ reaksiyon göstererek geri döndü.

France 24 (Fransa): Hollanda, İngiltere yarı finaline çıkmak için EURO 2024’te Türkiye’ye karşı geri dönüş yaptı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde stadın dörtte üçünü dolduran Türk taraftarlar kutlama için kükredi ve meşaleler ateşledi.

Dün akşamki ilk 11'i tek tek tanıyalım: Bu şahane takımda kim kimdir, hangisi nerede doğmuştur, kaçı dört dil konuşur kaçı iki dilDün akşamki ilk 11’i tek tek tanıyalım: Bu şahane takımda kim kimdir, hangisi nerede doğmuştur, kaçı dört dil konuşur kaçı iki dil

Reuters (İngiltere): Müldür’ün kendi kalesine attığı gol Hollanda’yı EURO 2024 yarı finaline taşıdı. Türkiye beklenmedik bir yarı finale yükselmek için stadyumda tutkulu bir destek dalgasından yararlandı, ancak Hollandalıları uzak tutmasına rağmen son 20 dakikada baskıya yenik düştüler.

The Guardian (İngiltere): Koeman oyuncularının duvara tosladığını gördü ve Weghorst’u oyuna aldı. Değişiklik işe yaradı ve amansız Türkiye’nin üstesinden geldiler.

Telegraph (İngiltere): Wout Weghorst Hollanda’nın kurtarıcısı oldu. Portakallar Türkiye’nin saldırısını püskürterek EURO 2024 yarı finaline yükseldi. Oysa Hollandalılar EURO 2024’ün diğer ‘ev sahibi’ ülkesinin, taraftarların önünde, sanki maç Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda değil de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanıyormuş gibi bir oyun sergilemesinin son kurbanı olmaya hazır görünüyordu.

Sky Sport (İngiltere): Heyecan verici bir ikinci yarıyla Hollanda, Türkiye’yi geçerek yarı finale yükseldi. Sahanın en iyisi olan De Vrij’in performansı ve Verbruggen’in son anlardaki kurtarışları maçta belirleyici oldu.

BBC Sport (İngiltere): Türkiye için harika bir turnuva olan bu şampiyonanın hayal kırıklığı yaratan bir sonu oldu. Son 16’da Avusturya’yı yenmek kolay bir başarı değildi ve Türkiye, Berlin’de Avrupa’nın favorisini alt etme tehdidinde bulundu.

Teşekkürler 'Bizim Çocuklar'Teşekkürler ‘Bizim Çocuklar’

Bild (Almanya): İki iyi hamle ve altı dakikada gelen iki gol Hollandalıların parti kutlaması için yeterli oldu.

Kicker (Almanya): Hollanda, Türkiye karşısında uzun süre geride kaldı ve sönük bir görüntü çizdi.

Der Westen (Almanya): Türkiye adına etkileyici bir turnuva çeyrek finalle sona erdi. Dramatik bir şekilde elenen Türkiye’de acı ayrılığa rağmen gurur hakim.

Abola (Portekiz): Büyük Türkiye’ye karşı turuncu geri dönüş.

Sporza (Belçika): Türkiye Avrupa Şampiyonası’ndan başı dik ayrılıyor.

Vatanı milleti Sakarya’ya götürüp sağ salim gelebildik mi hiç?Vatanı milleti Sakarya’ya götürüp sağ salim gelebildik mi hiç?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.