Bu da yapay dünya güzeli: Miss AI

Son dönemde her yerden karşımıza çıkan yapay zeka en eski takıntılarımızdan biriyle birleşti. Sonuç dünyanın ilk yapay zeka (AI) güzellik yarışması.

Popüler 11 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Faslı güzel tacını takınca çeşitlilik ve dahiliyet dileği gerçekleşmiş oldu.

Faslı Kenza Layli ‘miss world’ dünya güzeli seçildi. Layli 200 bin Instagram takipçisi olan bir influencer. Elinde sihirli değnek olsa dünyaya çeşitlilik ve kapsayıcılık getirmek istiyor. Ancak onun dünyası gerçek değil. Çünkü Layli yapay zekayla (AI) yaratılmış bir kadın. Tacını ve unvanını kaptığı yarışma ise dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışması.

Layli’nin suretinden sözlerine her şeyini yapay zeka üretiyor. Şöyle diyor Layli: “Miss AI’ı kazanmak yapay zeka teknolojisini geliştirme çalışmalarıma devam etmem için bana motivasyon oldu. Yapay zeka sadece bir araç değil, sektörleri etkileyebilecek, normlara meydan okuyabilecek ve daha önce var olamayan fırsatlar yaratabilecek dönüştürücü bir güç. İlerlemeye devam ederken bu alanda çeşitlilik ve kapsayıcılığı savunmaya ve herkesin teknolojik gelişme masada yeri olmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğim.”

Türkiye’den finale kalan Asena İlik ve Seren Ay

Layli finale kalan 10 rakibini eleyerek tacı aldı. Finalistler arasında Türkiye’den Seren Ay ve Asena İlik de vardı. Jüri ise hem insan hem yapay zeka üyelerden oluşuyordu. Yarışmanın organizatörleri adayları yalnızca dış görünüşüne göre değil, yaratıcılarının yapay zeka aracını kullanımına, sosyal medyada etkilerine göre de değerlendirdiklerini açıkladı. Güzellik yarışmalarından alışık olduğumuz “Elinde bir sihirli değnek olsa dünyayı daha iyi bir yer olsun diye ne yapmak isterdin” sorusuna benzer sorulara yanıt verdi.

Yapay zeka güzellik yarışmasına başvurular ilkbaharda açılmıştı. Dünyanın farklı yerlerinden yaklaşık 1500 yapay zeka programcısı başvurdu. Yarışmayı düzenleyense hem insan hem de yapay zeka içerik üreticilerinin olduğu bir influencer platformu olan Fanvue. Layli’nin yaratıcısı Phoenix Yapay Zeka Ajansı’nın kurucusu Myriam Bessa 5 bin dolarlık para ödülünün yanı sıra Layli’nin tanıtım hizmetlerini yürütmek üzere menajerlik desteği de alacak.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.