Sahte menajer soruşturması Damien Commoli’ye sıçradı

Bir dönem Fenerbahçe'nin sportif direktörlüğünü yapan Toulouse Başkanı Damien Comolli sahte menajer soruşturmasında gözaltına alındı.

Spor 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Damien Comolli bir dönem Fenerbahçe'de sportif direktörlük yapmıştı.

2022 yılında Nice savcılığı yasadışı faaliyet gösteren spor menajerlerine operasyon başlattı. Operasyonun hedefinde Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in bulunduğu kadro ile Lille’i şampiyon yapan Christophe Galtier’in üvey oğlu John Valovic-Galtier vardı. Menajer olan John Valovic-Galtier üvey babası Christophe Galtier Nice’i çalıştırırken Andy Delort gibi birkaç futbolcuyu kulübe getirmişti. Ayrıca lisansı olmamasına rağmen antrenör olarak kulüpte çalışmıştı. John Valovic-Galtier babasıyla birlikte Score Agency’de danışmanlık yapıyordu. Soruşturmada Score Agency’nin eski genel müdürü olan ortağı David Venditelli de suçlanıyordu. Christophe Galtier’in üvey oğlu, David Venditelli’nin yanı sıra David Wantier, Alexandre Bonnefond ve Tristan Sauzon da polisin gözaltına aldıkları arasındaydı. Nice, Lyon, Rennes ve Saint-Etienne’de de aramalar yapıldı.

Operasyonda ikinci dalga dün geldi. Le Parisien ve L’Equipe’in haberlerine göre sahte spor menajerleriyle ilgili geniş çaplı yürütülen soruşturmada flaş bir gelişme oldu. Aralarında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un ilk başkanlık yılında sarı-lacivertli ekibin sportif direktörlüğünü yapan Toulouse Başkanı Damien Comolli’nin de olduğu dokuz kişi gözaltına alındı. Comolli’ye Christophe Galtier’in diğer oğlu Jordan Galtier’in geçen yaz Toulouse’da yardımcı antrenör olarak görev yapması soruldu.

Damien Comolli’nin avukatı Olivier Martin şu açıklamayı yaptı: “Toulouse ve Damien Comolli tam bir dürüstlük ve şeffaflıkla belirlenmiş kurallara her zaman saygı duydu. Mahkemede Damien Comolli’ye karşı iddia edilen suçların kesinlikle yanlış olduğunu gösteren kanıtlar sunulacak.”

Christophe Galtier Katar'ın yolunu tuttuChristophe Galtier Katar’ın yolunu tuttu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.