Ligue 1’de yayın krizi sona erdi: DAZN-beIN ortaklığı 500 milyon euro verdi

Ligue 1'de Katalan merkezli Mediapro'nun dört yıllık 3.25 milyar euro bedelle aldığı yayın ihalesinin sona ermesinin ardından kulüpler kara kara düşünmeye başlamıştı. Fransa'da yeni yayıncı belli oldu, DAZN olaya elkoydu.

Spor 14 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
DAZN, Fransa Ligue 1'in yeni yayıncısı oldu.

Fransa Ligue 1’de yayın ihalesi krizi sona erdi. Londra merkezli spor yayıncısı DAZN, Ligue 1’i beIN’le birlikte önümüzdeki beş sezon ekranlara taşıyacak kuruluş oldu.

Geçmiş dönemdeki 3.25 milyar euro değerindeki dev anlaşmanın sona ermesinin ardından Ligue 1’e yeni yayıncı bulmakta zorlanan Fransız yetkililer ve ligde mücadele eden kulüpler geleceği görmekte zorlanıyordu. DAZN 2024-29 yılları arası için haftada sekiz maçın yayınına 400 milyon euro ödeyecek. Geri kalan bir maç ise beIN ekranlarından yayınlanacak. Aynı zamanda Paris Saint-Germain’in de sahibi olan beIN Group’un sahibi Nasser Al-Khelaifi haftada tek maç için 100 milyon euro ödeyerek büyük bir fedakarlığa imza attı ve Fransa’daki yayıncı krizini ve oluşan bilinmezliği bitirdi.

Yeni dönemde Fransız vatandaşları için yayın ücretlerinin DAZN’da aylık 35 euro, beIN’de ise 15 euro olması bekleniyor. Bu da demek oluyor ki Ligue 1’in tüm maçlarını izlemek isteyen bir Fransız’ın cebinden ayda 50 euro (1800 TL) çıkmak zorunda.

Ligue 1 alev alev! İyi futbolcular Fransa'dan gidecekLigue 1 alev alev! İyi futbolcular Fransa’dan gidecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.