İki bayrak futbolcudan milli veda

Euro 2024'ün ardından Alman Thomas Müller ve İsviçre'nin yıldızı Xherdan Shaqiri mili takımlarına veda ettiklerini açıkladı.

Spor 15 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Thomas Muller ve Xherdan Shaqiri, ülkelerine büyük başarılar yaşattı.

Futbol kariyerini ABD’de sürdüren Xherdan Shaqiri son olarak 2024 Avrupa Şampiyonası’nda formasını giydiği İsviçre Milli Takımı’na veda etti. Kosova asıllı 32 yaşındaki orta saha oyuncusu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yedi turnuva, birçok gol, İsviçre Milli Takımı’yla geçirdiğim 14 yıl ve unutulmaz anlar. Artık milli takıma veda etme zamanı geldi. Harika anılar kaldı ve hepinize şunu söylüyorum: Teşekkürler” dedi. Shaqiri Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) takımlarından Chicago Fire’da forma giyiyor.

Thomas Müller milli takım kariyerini sonlandırdı

Milli takıma bir veda haberi de Almanya’dan geldi. 34 yaşındaki Thomas Müller milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Müller “131 milli maç ve 14 yıldan uzun bir süre… Almanya Milli Takımı’nı bırakma kararı aldım. Taraftarlara ve birlikte çalıştığım herkese teşekkür ederim” dedi. Almanya Milli Takımı formasını 131 kez giyen Thomas Müller 45 gol atarken 41 asist yaptı. Futbolcu Almanya ile 2014 Dünya Kupası’nda şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

EURO 2024'te santrforlar aradığını bulamadıEURO 2024’te santrforlar aradığını bulamadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.