Merkez Bankası rezervinde yeni zirve: 153,8 milyar dolar

Merkez Bankası toplam brüt rezervi 12 Temmuz ile biten haftada 5,4 milyar dolar artışla 153,8 milyar dolara çıkarak yeni rekora ulaştı.

Ekonomi 16 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Merkez Bankası, 5 Temmuz haftasında TCMB’nin net uluslararası rezervlerinin 3,9 milyar dolar artarak 47,5 milyar dolara yükseldiği hesaplandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) brüt rezervlerini artırmaya devam ediyor. CNBC-e haberine göre yatırım fonlarının kuruluşu ve yönetimi alanında hizmet sunan BV Portföy’ün ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya 5 Temmuz haftasında 148,4 milyar dolar olan rezervlerin 12 Temmuz haftasında 5,4 milyar dolar artışla 153,8 milyar dolar seviyesini görerek ile tarihi zirvesine yükseldiğini belirtti. Aynı haftada TCMB’nin net uluslararası rezervlerinin 3,9 milyar dolar artarak 47,5 milyar dolara yükseldiği hesaplandı.

Merkez’in döviz alımları sürüyor

Merkez Bankası’nın aynı haftada döviz alımlarının net 4,1 milyar dolar olduğu görüldü. TCMB analitik bilançosundan yapılan hesaplamada bir önceki hafta 18,1 milyar dolar olan swap hariç net rezervler de 4,6 milyar dolar artışla 22,80 milyar dolara yükseldi.

Rezerv iyileştikçe yabancı daha rahat gelmeye başladıRezerv iyileştikçe yabancı daha rahat gelmeye başladı

Karahan: Bundan sonraki stratejimiz rezerv biriktirmekKarahan: Bundan sonraki stratejimiz rezerv biriktirmek

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.