Keanu Reeves sevdiği hikayeleri bir de romanla anlattı

19 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Oyuncu Keanu Reeves İngiliz yazar China Mieville ile birlikte yazdığı 'Başka Yerlerin Kitabı / The Book of Elsewhere' yayımlanmaya gün sayıyor. Keanu Reeves, sevdiği bir hikaye anlatmanın yeni yolunun bu romandan geçtiğini söylüyor.

Keanu Reeves

Oyuncu Keanu Reeves edebiyat dünyasını sevdi. Daha önce bir çizgi roman yayınlayan ‘Matrix’ ve ‘John Wick’ serilerinin başrol oyuncusu Reeves yazar China Mieville ile işbirliği yaparak ‘Başka Yerlerin Kitabı / The Book of Elsewhere’ adlı bir roman yazdı.

Roman Reeves’in 2021’de yayımladığı ‘BRZRKR’ çizgi roman serisinin dünyasında geçiyor. Kitabın konusu ölümsüz bir savaşçının ölümsüzlüğünü anlamak için çıktığı bin yıllık yolculuk. Reeves roman yazma kararı ve edebi projelerinin film kariyeriyle nasıl kesiştiğini şöyle anlattı: “Bu sevdiğim hikaye anlatımının başka bir versiyonu.”

51 yaşındaki China Mieville bilimkurgu dalında Arthur C. Clarke Ödülü’nü üç kez kazanan tek yazar. Reeves’in Mieville’le ile birlikte çalışacağı duyurulduğunda hayranları çok heyecanlanmıştı. Keanu Reeves, China Mieville ile çalışmanın kendisini de heyecanlandırdığını “China tam da umduğum şeyi yaptı, hikayeye ve çok sevdiğim ‘BRZRKR’ dünyasıyla nasıl oynamak istediğine dair net bir mimariyle geldi. Onun vizyonu beni çok heyecanlandırdı ve bu işbirliği sürecinin bir parçası olmaktan onur duydum” diyerek anlatmıştı.

Reeves ve Mieville işbirliği estetik, kültürel ve hatta felsefi bir anlam içeriyor: İkisi de çalışmalarında varoluşun gizemleri hakkında akıllara durgunluk veren sorular sormalarıyla meşhur. Kitap 23 Temmuz’da ABD ve Avrupa ülkelerinde yayımlanacak.

Haklarını Netflix satın almıştı

BOOM! Studios’un çizgi romanı BRZRKR’ın haklarını Netflix satın almıştı. Çizgi romandan önce bir film ve ardından bir anime dizisi uyarlanacak.  Reeves’in yarattığı BRZRKR’ın yazarlığını Reeves ve New York Times çok satanlar listesine giren yazar Matt Kindt, çizerliğiniyse Marvel sanatçısı Ron Garney üstleniyor.

Rekor: Dünyaya Superman'i kazandıran çizgi roman 6 milyon dolara satıldıRekor: Dünyaya Superman’i kazandıran çizgi roman 6 milyon dolara satıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.