Rekor: Dünyaya Superman’i kazandıran çizgi roman 6 milyon dolara satıldı

Dünyanın en ünlü süper kahramanı Superman'in ilk kez görüldüğü 1938 tarihli çizgi roman rekor fiyata alıcı buldu.

Popüler 7 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: Heritage Auctions

Dünyanın en ünlü süper kahramanı şüphesiz Superman. Defalarca sinemaya uyarlanan, televizyon dizisi adaptasyonlarıyla da izlediğimiz çizgi roman kahramanı Superman sayesinde çizgi roman dünyasını altın çağını yaşamıştı.

Haliyle Superman’le ilk tanıştığımız çizgi roman sayısı açık artırmada çokça ilgi görmesi bekleniyordu. Ve beklenen oldu Superman’in yer aldığı Action Comics No.1 sayısı rekor fiyata satıldı.

Heritage müzayede evinin düzenlediği açık artırmada 1938 yılında basılan çizgi roman 6 milyon dolara alıcı buldu. Müzayede evi bu rakamın çizgi romanlar kategorisinde bir rekor olduğunu açıkladı. 86 yıl önce yayınlandığında yalnızca 10 cente satılan çizgi roman eski olmasına rağmen çok iyi durumda. 200 bin adet basılan sayıdan yalnızca 100 tanesinin günümüze kaldığı tahmin ediliyor.

Bu sayı öyle değerli ki tek tek sayfaları bile çıkarıldığı açık artırmalarda 60 bin dolara alıcı bulmuştu. Daha önceki en pahalı çizgi roman rekoru da yine aynı sayının 2021 yılında 3.25 milyon dolara satılan başka bir kopyasına ait.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.