Sivasspor’da 20 yıl sonra başkanlık bayrağı el değiştirdi

Sivasspor'da 20 yıldır başkanlık yapan ve birçok başarıya imza atan Mecnun Otyakmaz, TFF Yönetim Kurulu'na girince görevini bıraktı. Yeni başkan Bahattin Eken oldu.

Spor 19 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mecnun Otyakmaz ve Bahattin Eken.

2001-2002 sezonunda Sivasspor alt liglerde mücadele ediyordu. O yıl Mecnun Otyakmaz kulüpte genel koordinatör olarak çalışmaya başladı. 2002-2003 sezonunda yönetim kurulu üyesi oldu. 2003-2004 sezonunda Sivasspor başkan yardımcısıydı. 2004-2005 sezonu Yiğidolar için dönüm noktası oldu. Mecnun Otyakmaz’ın unvanı olarak Sivasspor Başkanı yazıyordu.

Yiğidoların kaderi Otyakmaz’ın başkan olmasıyla değişti. Takım, Süper Lig’e çıktı. Sivasspor Türkiye’nin en önemli futbol kulüplerinden biri haline geldi. Kırmızlı beyazlılar özellikle ekonomik yapısıyla herkese örnek olarak gösterildi. Sivasspor üç kez Süper Lig şampiyonluğuna yaklaştı ancak son haftalarda yarışı kaybetti. 60. Türkiye Kupası’nı kazanan Sivassor’un başkanı da Mecnun Otyakmaz’dı. Onun döneminde kendinden ekonomik olarak çok güçlü takımlar geride bırakıldı, Sivasspor son yıllarda Avrupa kupalarının gediklisi haline geldi. Sivasspor, Avrupa’da bilinen bir kulüp haline geldi. 20 yıldır Yiğidolar’ın başında bulunan Mecnun Otyakmaz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun son seçiminde İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetim kurulu listesinde yer aldı. Seçimin kazanılmasıyla Otyakmaz, Sivasspor başkanlığını bıraktı. Onun yerine gelen isimse başkanvekili Bahattin Eken oldu.

Futbolda Anadolu ihtilali... Erdoğan'ın işaret ettiği aday kaybettiFutbolda Anadolu ihtilali… Erdoğan’ın işaret ettiği aday kaybetti

Sivasspor’dan yapılan açıklamada, “Kulüp Başkanımız Sayın Mecnun Otyakmaz’ın Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili olarak görev alacak olması nedeniyle, kulüp tüzüğümüz ve yönetim kurulu kararı doğrultusunda Sivasspor başkanlığına Sayın Bahattin Eken getirilmiştir. Sayın Eken’in bu yeni görevi başarıyla yürüteceğine olan inancımız tamdır. Sivasspor olarak, bu değişikliğin kulübümüz ve Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyor, Sayın Bahattin Eken’e yeni görevinde üstün başarılar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Kırmızı beyazlılar Mecnun Otyakmaz için de bir teşekkür mesajı yayınladı. Sivasspor’un resmi sitesinden yapılan açıklamada Mecnun Otyakmaz’ın kulüpteki geçmişi anlatılarak özetle şöyle denildi: “Mecnun Otyakmaz’ın kulübümüzde sürdürülebilir bir başarı modelini oluşturulması adına yaptığı çalışmalar, Sivasspor’un geleceğini güvence altına almıştır. Sayın Otyakmaz’ın bu yeni görevi, Türk futboluna olan katkılarını daha geniş bir platforma taşırken, aynı zamanda kulübümüz adına da büyük bir onur kaynağıdır. Mecnun Otyakmaz’a yeni görevinde başarılar dilerken, Sivasspor Kulübü olarak kendisine olan minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Sayın Otyakmaz’ın, Türkiye Futbol Federasyonu’nda da aynı özveri ve başarıyla çalışacağına olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, başkanımıza yeni görevinde üstün başarılar diler, Sivasspor ailesi olarak her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.”

Futbol siyaseti reddetti, Erdoğan'ın işaret ettiği Büyükekşi gitti, yerine Hacıosmanoğlu seçildiFutbol siyaseti reddetti, Erdoğan’ın işaret ettiği Büyükekşi gitti, yerine Hacıosmanoğlu seçildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.