Timur Cihantimur cezaevinde saldırıya uğradı

İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olduktan sonra annesi Eylem Tok ile birlikte kaçtığı ABD'de yakalanan Timur Cihantimur, cezaevinde telefon sırası beklerken saldırıya uğradı, dudağı patladı, dişi kırıldı.

Gündem 20 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yazar Eylem Tok ve ünlü cerrah Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur ehliyetsiz kullandığı araçla İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta aracı bozulan bir gruba çarpmış ve Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olmuştu.

Kazanın ardından Tok oğlunu da alarak önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçmış, bu hamle cinayet gibi kazada adalet bekleyen toplumda infial yaratmıştı. Bir ay önce ABD’de de yakalanan anne-oğulun Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava Massachusetts eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde sürüyor. Cihantimur 12 Temmuz’da gözetim altında tutulduğu Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü’nden New Jersey eyaletinde bulunan Kuzeydoğu Çocuk Gözaltı Merkezi’ne nakledildi.

VOA Türkçe’den Can Kamiloğlu’nun haberine göre Timur Cihantimur, New Jersey eyaletinin Newark kentinde sevk edildiği yeni tutukevinde telefon sırası beklerken üç kişi tarafından saldırıya uğradı. Kafasından ve yüzünden yumruk yiyen Cihantimur’un dudağı patlarken dişi de kırıldı. Olay sonrasında hastaneye sevk edilen Cihantimur’un hastanede yer olmadığı gerekçesiyle tutukevine geri gönderildiği ve Newark’taki tutukevinin karantina bölümüne alındığı belirtildi

Timur Cihantimur, serbest kalmak için 2,2 milyon dolar kefalet vaat ettiTimur Cihantimur, serbest kalmak için 2,2 milyon dolar kefalet vaat etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.