44 milyon 600 bin dolarlık dinozor fosilini milyarder Ken Griffin satın aldı

New York'ta düzenlenen müzayedede 44 milyon 600 bin dolara satılan dinozor fosilini milyarder Ken Griffin'in satın aldığı ortaya çıktı. Apex adı verilen 150 milyon yıllık fosilin New York'taki Sotheby's'te sergileneceği açıklandı.

Bilim Teknoloji 23 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Geçen hafta satılan dinozor fosilini milyarder Ken Griffin'in satıl aldığı anlaşıldı.

Geçen hafta New York Sotheby’s düzenlenen müzayedede Apex adı verilen dinozor fosili 44 milyon 600 milyon dolara satılmıştı. Alıcının kim olduğu da açıklanmamıştı. Dinozor fosilini satın alan kişinin koleksiyoner Ken Griffin olduğu ortaya çıktı. 

Koleksiyoner Ken Griffin’in dinozor fosiline bu yüksek meblağı vermesi çok da şaşırtıcı değil. Zira kendisi sanat eserleri ve değerli parçalara verdiği büyük paralarla tanınıyor. Griffin birkaç yıl önce Jean-Michel Basquiat’nın  ‘Oğlan ve Köpek/Boy and Dog in a Johnnypump’ adlı eserine 100 milyon dolar vermişti.

55 yaşındaki Ken Griffin ‘milyarderler kulübünün’ bir üyesi. Forbes’un bu yıl yayınladığı En Zenginler listesinde 44. sırada yer alıyor.

Geçen hafta yapılan müzayedede dinozor fosili satıldığında Ken Griffin ismi açıklanmadan Sotheby’s aracılığı ile “Apex Amerika’da doğdu ve Amerika’da kalacak!” mesajını iletmişti. 150 milyon yıllık olan Apex  2022’de paleontolog Jason Cooper tarafından ABD’nin Kolorado eyaletinde keşfedilmişti. Yaklaşık sekiz metre uzunluğundaki fosilin Sotheby’nin doğa tarihi müzayedesinde göktaşları, mineraller, diğer fosiller ve hatta bir dizi Neandertal döneminden kalma eserler birlikte sergileneceği duyuruldu. Müzayede evi binlerce ziyaretçinin Apex’i Sotheby’s New York’ta görebileceğini de açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.