Rus fenomenin öldüğü kazanın raporu ortaya çıktı: Tatiana’nın kusuru yokmuş

Rus fenomen Tatiana İvanovna Ozolina'nın öldüğü motosiklet kazasında olay yeri tutanağına ulaşıldı. Tutanakta Ozolina'ya motosikletiyle arkadan çarpan Onur Obuk'un tam kusurlu bulunduğu belirtildi.

Gündem 25 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Motosiklet tutkunu dünyaca ünlü Rus fenomen Tatiana İvanovna Ozolina’nın öldüğü kazanın olay yeri tutanağı ortaya çıktı. Ozolina’ya motosikletiyle arkadan çarparak 26 metre sürüklenmesine neden olan Onur Obuk tam kusurlu bulundu.

Muğla’nın Milas ilçesinde 38 yaşındaki Tatiana İvanovna Ozolina’nın öldüğü kazanın olay yeri tutanağına göre üç motosikletliden en önde giden Tatiana İvanovna Ozolina önünde bir TIR’ın gittiğini görünce yavaşlamak için fren yaptı.

Bu sırada arkasından gelen Onur Obuk fren yaptığını fark etmediği Ozolina’nın motosikletine çarptı.

Çarpmanın etkisiyle devrilen motosiklette 26 metre sürüklenen ve orta refüje düşen Ozolina’nın bu sırada kaskı da çıktı. Onur Obuk da devrilen motosikletiyle sağdaki refüje savruldu. Tutanağa göre tam kusurlu görünen Obuk’un alkol testi ise sıfır çıktı.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheli Obuk çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kampanya başlatıldı

Sabah’tan Hayrettin Şaşmaz ve Mikail Zeybek’in haberine göre kazadan sonra Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Ozalina’nın cenazesinin ülkesine götürülmesi için Rusya’da yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya ölen fenomenin sevgilisi Alex Volodikov ve kaza sırasında yanında olan motosikletli arkadaşı Sergey Hardikov tarafından sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

Alex Volodikov Instagram hesabında yaptığı paylaşımda Tatiana’nın ailesine destek olmak için resmi bir bağış kampanyası açıldığını belirtti. Paylaşımda bağış yapmak isteyenler için banka kartı numarası da verildi.

Olay yerinde yaşamını yitirdi

Kazayı gören vatandaşların ihbarıyla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde 38 yaşındaki Tatiana İvanovna Ozolina’nın yaşamını yitirdiği belirlendi.

Ağır yaralanan Onur Obuk ise Milas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Obuk’un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Dünya turuna çıktığı öğrenilen Ozolina Rusya’nın en popüler motosiklet vlog kanallarından birinin sahibiydi. Sosyal medya platformlarında milyonlarca takipçisi bulunan Ozolina, kanalından motosiklet tutkusunu ve maceralarını paylaşıyordu.

Motosiklet tutkusuyla bilinen ve ‘MotonTanja’ ismiyle ünlenen Ozolina’nın Yunanistan’a gitmek içi yola çıktığı, izin verilmeyince rotasını Türkiye’ye çevirdiği öğrenildi.

Kazanın ardından Demirören Haber Ajansı (DHA) kazanın hatalı sollama sonucu meydana geldiğini haberleştirmişti. Haberde Ozolina’nın bir TIR’ı hatalı sollayıp önlerinde seyreden Onur Obuk’un (29) motosikletine arkadan çarptığı iddia edilmişti.

Rus YouTuber Milas'taki kazada öldü: Yunanistan izin vermeyince rotayı Türkiye'ye çevirmişRus YouTuber Milas’taki kazada öldü: Yunanistan izin vermeyince rotayı Türkiye’ye çevirmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.