Paris’teki protestocular olimpiyatların ‘içine etti’: Triatlon yarışları ertelendi

Paris'te düzenlenen olimpiyatlarda Seine Nehri kaynaklı sorunlar devam ediyor. Triatlon yarışmalarının yapılacağı nehirdeki kirlilik müsabakaları bir kez daha erteletti. Oyunlar için harcanan parayı protesto eden Paris halkı nehri bilerek kirletiyor.

Spor 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sen Nehri'ndeki kirlilik sebebiyle triatlona bir erteleme daha geldi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda uzun süredir devam eden Seine Nehri kaynaklı sorunlar triatlon müsabakalarının ertelenmesine sebep oldu. Açılış töreninin de yapıldığı Seine Nehri takımların teknelerle geçişleri esnasında da koyu renkli görüntüsüyle dikkat çekmişti. Oyunların başlamasından önce Fransız yetkililer bir milyon eurodan fazla para harcayarak nehri temizleyip oyunlara hazır hale getirmeye çalışmış, temizliği kanıtlamak isteyen Paris Belediye Başkanı ve valisi de nehirde yüzerek basına poz vermişti.

Şehrin banliyölerinde açlıkla mücadele eden insanlar varken oyunlara harcanan parayı protesto eden yerel eylemcilerin uzun süredir düzenli olarak nehre gittiği ve dışkılarını yaparak Seine’i bile isteye kirlettikleri biliniyor. Fransız yetkililer ise kirliliğe sebep olarak son dönemde düzenli olarak yağan yağışları adres gösterdi.

28 ve 29 Temmuz tarihinde yapılması planlanan triatlon antrenmanları nehirdeki kirlilik sebebiyle iptal edilmişti. Ön çalışmaların iptali sonrası 30 Temmuz Salı günü antrenman yapılmaksızın direkt triatlon müsabakalarının başlaması durumu ortaya çıktı. Sen Nehri’ndeki kirlilik durumunda iyiye gidiş olmayınca triatlon müsabakaları da ertelendi.

26 Temmuz’da Olimpiyatların açılış töreninin yapıldığı Paris’teki Sen Nehri’nde açıklanan yeni programa göre 31 Temmuz ve 5 Ağustos’ta triatlon, 8-9 Ağustos’ta maraton yüzme ve 1-2 Eylül’de paratriatlon yarışmalarının yapılması planlanıyor. Nehirdeki ilk etkinlik olarak planlanan triatlon sporu yüzme, bisiklet ve koşunun birleşiminden oluşuyor.

Fransa Milli Triatlon Takımı Teknik Direktörü Benjamin Maze alınan erteleme kararının ardından Fransa basınına verdiği demeçte öfke ve hayal kırıklığı yaşadığını belirterek sporcuların yaşanabilecek muhtemel tüm senaryolara karşı hazırlıkla olduklarını ve bu durumdan olumsuz etkilenmemek adına tüm önlemleri aldıklarını anlattı.

Paris olimpiyat yönetiminden açılış töreni açıklaması: 'Alınanlar olduysa tabii ki çok üzgünüz'Paris olimpiyat yönetiminden açılış töreni açıklaması: ‘Alınanlar olduysa tabii ki çok üzgünüz’

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.