Londra Müzesi yeni logosunu gururla sunar: Altın kaka yapan güvercin

Londra Müzesi'nin yeni logosu altın kaka yapan bir güvercin heykeli. Sosyal medyada tartışmalara yol açan bu logo, müzeye göre Londra'nın en sadık gözlemcileri olan güvercinler aracılığıyla tarihini ve ikilemlerini temsil ediyor.

Kültür Sanat 31 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Müze logosu denince aklınıza gelen ilk şey muhtemelen bir güvercin olmayacaktır. Hatta kakasını yapan bir güvercin hiç olmayacaktır. Ancak bu oldu. Londra Müzesi’nin yeni logosu ışıltılı altın kaka yapan beyaz bir güvercinin kil heykeli. Londra Müzesi yeni logosunu tasarlarken şehirden ilham aldı. “Londra kadar köklü, büyük ve kalabalık bir şehri nasıl temsil edilir” sorusunun peşinden gitti. Cevabı da kaka yapan güvercinde buldu.

Özellikle sosyal medyada müzenin bu kararına tepkiler gelse de onlar karardan memnun. Logoda güvercin kullanmalarını “yaklaşık 1000 yıldır Londra’nın tarafız ve mütevazı gözlemcileri onlar” diye açıkladılar.

‘Güvercinler Londra’nın sadık gözlemcileri’

Tartışmalı logo, bir şef, bir DJ, bir TV yapımcısı, bir boksör ve bir dövme sanatçısının da yer aldığı 33 kişilik bir ekiple çalışan Uncommon Creative Studio tarafından tasarlandı. Atölyeler ve odak grupları aracılığıyla logo ortaya çıktı.

Müze müdürü Sharon Ament’e göre “Güvercinler başkentin asırlık ‘kum ve parıltı’ karışımını temsil ediyor. Dolayısıyla bu logo ile ikilemler kadar tarihle de dolu.” Küratör Francis Marshall ise bir blog gönderisinde şöyle yazıyor: “1000 yılı aşkın bir süredir bu kuşlar Londra’nın değişimini ve büyümesini izledi. Bu süreçte şehrin bir sembolü haline geldi.”

Ancak bazı Londralılar ikna olmadı. Sanat yazarı Maxwell Blowfield “15 yıldır burada yaşıyorum ve size kimsenin güvercinler hakkında düşünmediğini, hissetmediğini veya konuşmadığını söyleyebilirim ” diyor. Müzenin yeni logosu benimsenecek mi güvercinler de müzeyi ziyaret edecek mi bekleyip göreceğiz.

Pera Palace Hotel'deki Atatürk Müze Odası yeniden açılıyorPera Palace Hotel’deki Atatürk Müze Odası yeniden açılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler