Paris’te sorunlar bitmiyor, sporcular şikayet ediyor

26 Temmuz'da başlayan Paris Olimpiyat Oyunları'nda skandal eksik olmadı. Gelen haberlere göre şimdi de sporcular Olimpiyat Köyü'nde içme suyu ve yemek menülerinin yetersizliğinden şikayetçi.

Spor 2 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Paris'te sorunlar bitmek bilmiyor.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları tüm dünyanın gündemine oturan bir açılış töreniyle başladı. Kimisinin eleştiri yağmuruna tuttuğu kimisinin beğendiği tören sonrası büyük heyecan Fransa’nın başkentinde yaşanmaya başladı. Ancak eleştiriler bitmedi.

Sporculardan antrenörlerine kadar Paris’teki Olimpiyat Köyü’nde konaklayan birçok isim kendilerine sunulan imkanların yetersizliğinden dem vuruyor. 10 bin 500 sporcu ve antrenörleri dahil 15 bin kişi, kendileri için kurulan Olimpiyat Köyü’nde konaklıyor. Sporcuların büyük bölümü düzensiz menü ve eksik yiyeceklerden dolayı sıkıntı yaşıyor. Sporcular, Olimpiyat Köyü’nde kendilerine sunulan yiyeceklerin, başta yumurta ve et miktarının yetersiz olduğundan söz ediyorlar. Kendilerine yeterli proteinin sağlanmamasını eleştiren sporcular, içme suyuna erişim konusunda da sıkıntı yaşadıklarından bahsediyorlar.

Olimpiyatların altıncı gününde Türkiye: Boksta üçte üç geldi, Hatice madalyayı garantilediOlimpiyatların altıncı gününde Türkiye: Boksta üçte üç geldi, Hatice madalyayı garantiledi

Sporcuların sorun yaşadığı bir diğer konuysa yaz aylarında gerçekleşen organizasyonda soğutma sisteminin yetersiz kalması. Paris’te klima yerine yeraltı suyuyla yapılan soğutma sistemi kullanılıyor. Binalardaki bu sistem sporculara göre yetersiz kalıyor. Kalınan odalarla müsabaka alanlarına gidilen otobüslerde yaşanan sıcaklık problemini bazı kafileler, ülkelerinden getirdikleri mobil klimalarla çözmeye çalışıyor.

Sorunlardan şikayetçi olan isimlerden biri de ABD’li tenisçi Coco Gauff’tu. Organizasyona veda ederek hayal kırıklığı yaşayan sporcu mücadelesine devam ettiği süreçte yaşadığı sıkıntıları “10 kız, iki banyo. Ben hariç tüm tenisçi kızlar bir otele taşındı. Yani şimdi sadece 5 kız var ve iki banyo var. Karton yataklarda uyuyabilmek için okçuluk takımından örtü ödünç aldım.” sözlerle anlattı.

Olimpiyatta 'interseks boksör' krizi: Ringde kadınları döven Cezayirli erkek mi, kadın mı?Olimpiyatta ‘interseks boksör’ krizi: Ringde kadınları döven Cezayirli erkek mi, kadın mı?

Nehir sorunsalı

Seine Nehri’nin temizliği uğruna 1.5 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı. Ancak görünen o ki bu harcama ve yatırım karşılığını vermedi. Ülkelerin tarihte bir ilk olarak açılışta geçişlerini bu nehir üzerinde teknelerle yaptığı Paris Olimpiyatları’na Seine’in temiz olmaması damga vurdu. Öyle ki triatlon yarışındaki yüzme kısmı burada yapılacaktı. Ancak nehrin temiz olmaması dolayısıyla bu yarış da ertelenip durdu ve bir türlü gerçekleştirilemedi.

Olimpiyata Biles damgası: Herkesi büyülediOlimpiyata Biles damgası: Herkesi büyüledi

Dünya sosyal medyası Yusuf Dikeç'i konuşmaya doyamadıDünya sosyal medyası Yusuf Dikeç’i konuşmaya doyamadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.