Filenin Sultanları İtalya’ya direnemedi: Çeyrek finalde rakip Çin

Paris Olimpiyat Oyunları kadın voleybol son grup maçında Türkiye, İtalya'ya 25-14, 25-16 ve 25-21'lik setlerle 3-0 mağlup oldu ve C Grubu'nu ikinci sırada tamamladı.

Spor 4 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları İtalya'ya mağlup oldu.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları dokuzuncu gününde Filenin Sultanları grup liderliği maçında İtalya ile karşı karşıya geldi. Milletler Ligi’nin son iki şampiyonunu karşı karşıya getiren müsabaka iki ekip için ilk büyük sınav niteliği de taşıyordu.

İtalyanlar maça son derece iyi başladı ve ilk setin henüz ortasına gelmeden farkı çift hanelere kadar çıkarıp milliler karşısında büyük avantaj yakaladılar. Türkiye setin kalan kısmında oyunu dengelese de rakibinin seti 25-14 almasına engel olamadı. İlk sette Sultanlar’da smaçörler yalnızca bir sayı üretebildi.

İkinci set daha çekişmeli başladı. 9-9’dan sonra İtalya kontrolü eline aldı ve üst üste serilerle farkı artırmaya başladı. Daniele Santarelli oyuna Elif Şahin-Cansu Özbay pasör değişikliğiyle müdahale etmek istedi ancak başarılı olamadı. İtalyanlar farkı açmayı sürdürüp seti 25-16 ile hanesine yazdırdı, karşılaşmada durumu 2-0’a getirdi. İtalya’da Paola Egonu maçın ilk iki setini 13 sayıyla geçerken Myriam Sylla 9 sayı üretti.

Üçüncü setin başında pasör olarak sahada devam eden Cansu smaçör olarak Derya’yı devreye soktu, milliler 4-0’lık seriyle 8-6 öne fırladı. Maç başından itibaren blokta etkili olmakta zorlanan Türkiye yalnızca ikinci blok sayısını 15-12 öne geçerken bulabildi. Ancak hücumda istikrar yakalayan ve rakibin hücumlarına diş gösteren milliler rakibine mola aldırmayı başardı.

İtalya 16-12’den sonra üç sayı birden buldu ve skor 16-15’e gelince bu kez Daniele Santarelli mola aldı. Milliler Lubian’ın servis serisine çözüm üretemedi, İtalyanlar 17-16 öne geçti. Elif ve Ebrar’ı oyuna alan Santarelli’nin hamlesi işe yaradı, Ebrar’ın sayısıyla seri sona erdi. Setin sonunda dengeyi bozan Paola Egonu önderliğindeki İtalya oldu. Egonu’nun ace sayısıyla biten maçı İtalyanlar 3-0 kazandı. Türkiye grubu ikinci sırada tamamladı. Maçın yıldızı Egonu 20 sayı üretirken Sylla 11 sayı üretti. Türkiye’de Vargas 13 sayıyla oynadı.

Son gün oynanan karşılaşmaların ardından 6 Ağustos’ta oynanacak çeyrek final maçları da şekillendi. Türkiye, Çin Halk Cumhuriyeti’yle eşleşti. Bunun haricinde Polonya ve ABD, Brezilya ve Dominik Cumhuriyeti, Sırbistan ve İtalya eşleşti. Şayet Sultanlar Çin’i eleyebilirse 8 Ağustos tarihinde İtalya-Sırbistan eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek. Sultanların Çin’le oynayacağı maç tıpkı grupta olduğu gibi yine sabah 10.00’da.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.