Çorum’da bir liyakat hikayesi: Sınavı AK Parti İl Başkanı’nın çaycısı ve şoförü kazandı

Çorum İl Özel İdaresi’nin 57 kontenjan için açtığı sınavı kazananlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginde afişleri hazırlayan kişinin oğlu ve AK Parti İl Başkanı'nın şoförü ile çaycısı da var.

Siyaset 4 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

31 Mart 2024’teki yerel seçimlerden çıkan sonuçlar ve buna bağlı olarak kimi partilerin kendi içinde yürüttüğü ‘özeleştiri’ süreci halen siyaset gündeminin başlıca konuları arasında yer alırken Çorum’dan dikkat çeken bir haber geldi.

Çorum Valiliği İl Özel İdaresi’nde çalışmak üzere 1837 kişinin başvurduğu sınavda işe yerleşen üç kişinin kimliği bir kez daha ‘liyakat’ kavramını tartışmaya açtı.

Seçim sonrası CHP’li belediyeler de projeleriyle değil ‘eş, dost, akraba’ atamalarıyla gündeme gelmişti. Kamuoyunda tepkilere neden olan bazı atamaları genel merkezin müdahalesiyle engelleyen ana muhalefet yönetimi benzer adımların önünü kesmek için daha katı önlemleri hayata geçirmişti.

Sözcü’den Cem Yıldırım’ın haberine göre 57 kontenjan için açılan sınavı kazanan AK Parti İl Başkanı Murat Günay’ın şoförü ile çaycısı İl Özel İdaresi’nde vidanjör ve pick-up şoförü olarak çalışacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum mitinginde afişleri hazırlayan kişinin oğlu da İl Özel İdaresi’nde işe yerleşti.

‘Torpille işe aldılar’

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız iktidar partisinin işe yerleştirmelerdeki tutumunu “Alımların noter huzurunda ve kurayla yapılması için çağrıda bulunduk ancak kabul edilmedi. Personel torpille işe alındı’’ sözleriyle eleştirdi:

“AKP İl Başkanlığı’nın çay ocağında çalışan kişi ile İl Başkanı’nın şoförü işe başladı. Çorum Valisi ve İl Özel İdare Müdürü torpilli işe alımları iptal etmeli. Çorum’da en iyi araç kullanan, en kalifiye ehliyete sahip ve en tecrübeli kişi AKP İl Başkanı’nın şoförü ile çaycısı mı? Çaycı vidanjörden ne anlar diyorum, ama bunlar yakında müdür de olur.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.