Filenin Sultanları için ekran başına… Tarih yazmak için rakip Çin

A Milli Kadın Voleybol Takımı tarihinde ilk kez olimpiyatlarda yarı finale kalmak için sahaya çıkacak. Rakip bu yıl Milletler Ligi'nde sahadan 3-2 yenik ayrıldığımız Çin. Maç bu sabah saat 10.00'da TRT'den canlı yayında.

Spor 5 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
2024 Milletler Ligi maçında Türkiye< Çine'e 3-2 yenilmişti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın çeyrek finalinde bu sabah Çin ile karşı karşıya gelecek. Fransa’nın başkenti Paris’te South Paris Arena’daki mücadele 10.00’da başlayacak. Organizasyonda C Grubu’nda iki galibiyet, bir mağlubiyet alan milliler grup ikincisi olarak çeyrek finalde mücadele etmeye hak kazandı. Olimpiyatlarda üç altın, bir gümüş, iki bronz madalyası bulunan Çin Paris 2024’te A Grubu’nda ABD, Sırbistan ve Fransa’yı yenerek çeyrek finale ilk sırada çıktı. Oyunlarda ilk madalyasını kazanmayı hedefleyen ay-yıldızlılar Çin’i elemesi durumunda İtalya-Sırbistan eşleşmesinin galibiyle yarı finalde mücadele edecek.

Filenin Sultanları en son Milletler Ligi’nin Hong Kong etabında Çin ile karşı karşıya gelmişti. Milliler sahadan 3-2 yenik ayrılmıştı.

Filenin Sultanları Tokyo 2020’de Güney Kore’ye takıldı

A Milli Kadın Voleybol Takımı 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları çeyrek finaline yükselerek tarihinde ilk kez olimpiyatlarda çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi. Güney Kore’ye karşı alınan 3-2’lik yenilgiyle Türkiye madalya fırsatını kaçırdı. Milliler Çin’i yenerek tarihte ilk kez son dört takım arasına kalmayı amaçlıyor.

Paris'te tarihi Hatice Akbaş yazıyorParis’te tarihi Hatice Akbaş yazıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.