Sporda salı: Lucescu Romanya’nın başında! Toprak rekor için gün sayıyor

Sporda yoğun bir salı gündemi var. Futboldan motor sporlarına ve diğer branşlara kadar birçok gelişme yaşanıyor. İşte haber turu...

Spor 6 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Olimpiyatlar bir yandan devam ederken sporda gündem durmuyor. A Milli Takım, Beşiktaş ve Galatasaray’ı da çalıştıran Rumen teknik direktör Mircea Lucescu’nun yeni adresi belli oldu. Milli sporcu Toprak Razgatıoğlu hafta sonu Portekiz’de motorsiklet tarihine adını yazdırmak için piste çıkacak. Türkiye Futbol Federasyonu amatör futbolcular için kitapçık yayınlandı. İşte sporda salı gününün gelişmeleri…

TFF’den amatör futbolcular için kitapçık

TFF’nin İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yeni yönetimi reformlarla dolu 2024-25 Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar kitapçığını yayınladı. Özellikle bölgesel amatör (BAL) ve süper amatör (SAL) liglerindeki yapısal sorunların çözümüne yönelik maddeler ilgi çekti. Yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm imzasıyla yayımlanan 103 sayfalık kitapçıkta amatör futboldaki genç yaş kontenjanının 2002 doğumlu iki oyuncu ile sınırlandırılması, SAL’da da aynı prensiplerin uygulanması, lisans ücretlerinde kulüpler lehine yapılan düzenlemeler, büyük yaş kontenjanının kaldırılması, genç kontenjanda yalnızca ilk yarı oynama zorunluluğu, altyapı müsabakalarında iki yaş küçük sporcular için kontenjan açılması gibi oyuncu yetiştirmeyi teşvik eden ve kulüp menfaatlerini gözeten düzenlemeler dikkat çekti. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu kitaptaki önsöz yazısında “Amatör futbolu geliştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Atılımların bir kelebek etkisiyle tüm liglere yansıyacağını düşünüyoruz. En alt liglerden itibaren futbolu doğru bir sisteme oturtup adil ve adaletli şekilde kalkındırırsak ancak o zaman Türk futbolunun marka değerini yukarı çıkarmış oluruz” dedi.

Romanya’nın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu oldu

Mircea Lucescu ülkesine döndü.

Romanya Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü 79 yaşındaki Mircea Lucescu oldu. Rumen teknik direktörle 2026 senesine kadar anlaşma imzalandı.  Galatasaray, Beşiktaş ve A Milli Futbol Takımı’nda görev alan Mircea Lucescu son olarak Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’de görev almıştı.

Toprak Razgatlıoğlu Portekiz’de rekor için piste çıkacak

Toprak Razgatlıoğlu Portekiz’de Dünya Superbike Şampiyonası’nın yedinci ayağında yarışacak.

Dünya Superbike Şampiyonası (WSBK) ve Dünya Supersport Şampiyonası’nda (WSSP) sezonun yedinci ayak yarışları Algarve Pisti’nde yapılacak. Türkiye Motorsiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu koordinasyonunda milli sporcular Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu ödül kürsüsüne çıkmak için Algarve Pisti’nde ter dökecek. ROKiT BMW Motorrad takımıyla her yarışta rekorlar kırarak tüm dikkatleri üzerine çeken Toprak Razgatlıoğlu 9 Ağustos’ta serbest antrenmanlara çıkacak. Milli motosikletçi 10 Ağustos 20.00’de birinci yarışta, 11 Ağustos 16.45’te superpole yarışı ve 20.00’de de ikinci ana yarışta yer alacak. Yarışlar Red Bull TV’den canlı yayınlanacak. Toprak Portekiz’deki ilk yarışı kazanırsa üst üste 11. zaferini alarak Jonathan Rea ile Alvaro Bautista’ya ait rekora ortak olacak. Genel klasmanda 303 puanla lider durumundaki Red Bull sporcusu Toprak üst üste iki yarış kazanması halinde rekor kıracak. Milli motosikletçiler Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü’nün yer aldığı Dünya Supersport Şampiyonası’nın yedinci ayak mücadelesi 9 Ağustos’ta serbest antrenmanlar ve superpole ile başlayacak. Bahattin Sofuoğlu MV Agusta Reparto Corse takımıyla, Can Öncü ise Kawasaki Puccetti takımıyla Algarve Pisti’nde 10 Ağustos 18.30’da hafta sonunun ilk yarışına, 11 Ağustos 18.30’da da ikinci yarışa çıkacak.

Filenin Sultanları harika, adım adım altınaFilenin Sultanları harika, adım adım altına

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.